Hur man odlar Jasmine på mitt staket

Hur man odlar Jasmine på mitt staket

Sanna Jasminer, som hör till familjen oliv, är tropiska områden i Asien men kommer att växa i ett område med ett gynnsamt klimat. Jasmin kan växa som en tjock bush eller en klättrande växt. Växande doftande jasmin längs ett staket kommer att skapa en gardin av färg under sommaren och en djup grön under icke-blommande säsonger. Denna växt är en naturlig klättrare, behöver du fortfarande att vägleda den att växa i rätt riktning. Guide anläggningen till en robust klättring stöd av leder det till ditt staket.

Instruktioner

•Plant jasmine i ett soligt läge nära staketet eller stödjande struktur. Placera växten inte mer än 1 till 2 fot från staketet.

•Tvingad anläggningen för att växa uppåt, eller horisontellt, genom att placera en hög andel vid basen av växten. Låt växten växa upp insatsen innan leder det vertikalt. Detta gör att anläggningen att växa en starkare bas. Lämna anläggningen att växa i två veckor till en månad före utbildning det vertikalt mot staketet.

•Fertilize växten med 15-0-15 gödningsmedel pelletar efter plantering. Upprepa befruktningen en gång om året för optimal tillväxt.

• Vägledningen tips av anläggningen genom stängslet och knyta den löst på plats med snöre. Peta tips genom kedja länk hål eller löst Linda det runt trästaket stavarna. Kolla stränger varje månad och flytta dem som behövs för att vägleda den jasmine tillväxt längs stängslet linjen.