Hur man odlar hösten vit klematis

Hur man odlar hösten vit klematis

Täcka fula kedjelänk staket, fula väggar eller andra strukturer med doftande blommor som blommar sent under växtsäsongen. Clematis terniflora eller söt höst clematis, är en egen dirigerande blommande vinranka som växer kraftigt, som tillhandahåller sekretess och kamouflage om så önskas. Anläggningen har mörkt gröna blad och vita stjärnformade blommor. Söt hösten klematis blommar slutet av augusti till oktober.

Instruktioner

•Förbered jord platsen där du tänker plantera din höst vit klematis. Ändra ett område som är ungefär 2 fot djupt och 3 fot bred. Ohio State University rekommenderar att du byter ungefär en tredjedel av jordens volym med gödsel eller kompost att förbättra dränering och öka markens luftning.

•Lägg till stöd för din ny clematis eller välja en plats med en befintlig stödstruktur. Söt hösten klematis med kraftig tillväxt som lätt kommer att täcka en berså eller dölja en ful yta inom en växtsäsong. Lägga till stöd för clematis förhindrar det kryper längs marken att bli invasiva. Höstens vit klematis själv frön och kommer att spridas över hela ett stort område om tillåtet för att sprida.

•Dig ett hål som är djup och tillräckligt bred för att passa anläggningens befintliga rotsystemet. Minska befintliga stjälkarna till höjder av 1 fot att uppmuntra förgrening medan clematis växer.

•Placera fabriken i hålet så att kronan vilar mellan 1 och 2 inches under ytan av jorden. Djupet är tillräcklig för att skydda clematis från oavsiktlig slåtter eller risk för skador. Fyll resten av hålet med din jord blandning, sedan försiktigt fast och vatten grundligt så att marken att bosätta sig runt växtens rotsystem.

•Water regelbundet och djupt. På grund av det djupa rotsystemet föredrar söta hösten clematis regelbundna, grundlig vattning. Lägg till 1 tum vatten per vecka under växtsäsongen.

•Sätt 2 inches av kompost runt anläggningen för att uppmuntra jorden kvar på en jämn temperatur och att hjälpa vattenretention. Fräscha lagret av kompost på hösten att tillhandahålla tillräcklig vinterskydd. Undvik skiktning material för nära till kronan.

Tips & varningar

  • Plantera på en plats som tar emot sex eller fler timmar i fullt solljus. Även om söt höst clematis kommer att blomma i skuggiga förhållanden, föredrar växten fullt solljus.
  • Beskära hösten vit klematis i februari eller mars att uppmuntra god tillväxt och riklig blomning under de kommande växtsäsongen. Skär varje stam tillbaka till höjder av 2 eller 3 fötter. Detta kommer att hindra växten från att ta över hela trädgården.