Hur man odlar gullvivor inomhus

Hur man odlar gullvivor inomhus

Gullvivor, botaniskt kallas Primula, är lågväxande, örtartade perenna växter som kan ge en spännande skvätt färg till din inomhus hem landskap. Naturligt i Europa och Asien, gullvivor kräver ett svalt och fuktigt klimat som de flesta trädgårdsmästare kan enkelt simulera inomhus. Primrose namnet härstammar från det latinska ordet "primus" vilket innebär först. Vare sig odlas inomhus eller utomhus, lever vacker och lättskött gullvivor till sitt namn genom att vara en av de första trädgård blommorna blomma på våren.

Instruktioner

•Plant din gullvivor i en plantering behållare som är bara en eller två inches större i diameter än rötterna av din anläggning. Använd en blandning av lika delar krukväxtjord kompost, torv och perlit för att skapa en rik, väl dränerande odlingssubstrat för din gullvivor. Plantera din gullvivor på samma nivå de planterades i deras barnkammare behållare.

•Placera din krukväxter gullvivor fyra till åtta fötter från ett fönster där din anläggning kan ta emot fyra till sex timmar av ljus, indirekt ljus per dag. Håll temperaturen i det rum där din gullvivor hålls mellan 55 och 68 grader Fahrenheit. Undvik att placera din gullvivor inom sex fot av luftkonditioneringar, värmare eller utkast som kan orsaka odlingssubstrat i din plantering behållare att torka ut mer snabbt.

•Water dina krukväxter gullvivor så ofta som behövs för att hålla deras odlingssubstrat konsekvent fuktig, men aldrig fuktig eller våt. Testa fukt av odlingssubstrat med jämna mellanrum för att se till att du inte är alltför vattning. Pressa lite av odlingssubstrat inne om handflatta av din hand; minska frekvensen av vattning om du kan vrida vatten från odlingssubstratet.

•Mist bladen av dina krukväxter primrose plantera dagligen med vatten från en sprayflaska att ge din anläggning med luftfuktighet den behöver för att växa bra inomhus. Undvik att spraya vatten direkt på primrose blommor.

•Fertilize dina krukväxter gullvivor med en vatten lösliga 20-20-20 gödselmedel varannan vecka medan dina blommor växer aktivt. Använda gödselmedel produkten enligt anvisningarna på etiketten för att förhindra gödselmedel burn.

•Discard dina krukväxter gullvivor när de avslutar sina blommande cykel.

Tips & varningar

  • Med lite ansträngning kanske du kan få din primrose anläggning till rebloom följande vår. Ta bort de döda löv, fortsätta vattna och placera din vilande primrose anläggning i en sval, torr plats. Transplantera dina gullvivor till en ny plantering behållare med färskt odlingssubstrat under våren. Vänta och se om anläggningen producerar ny tillväxt.
  • Låt inte dina primrose växter att bli vattendränkt. Lämnar din anläggning i stillastående vatten för länge kommer att orsaka dess rötterna att ruttna.