Hur man odlar en Shumard Red Oak från ett ekollon

Shumard röd ek är, Quercus shumardii, en stor röd ek hemma i sydöstra USA. Den växer till mellan 80 och 120 fot i höjd, med en fördelande ovala krona av dramatiskt tandade blad som ändrar från mörkt grönt till crimson under hösten. Stora ekollon visas på Shumard red oaks i midsommar, men de tar minst 1 1/2 år att fullt mogna och bli lönsamt. När mogen, gro ekollon av Shumard red oaks lätt. Men de kräver en kalla till snabb groning och bör spridas utomhus.

Instruktioner

•Gather 20-30 stora ekollon från runt basen av en frisk, kraftfull Shumard röd ek i sent falla och lägg dem i en hink. Fyll hinken med vatten för att testa lönsamheten för ekollon. Ta bort alla ekollon som flyter eftersom flytkraft anger insektsangrepp eller röta. Dränera bort vattnet från de återstående ekollon.

•Mix lika delar trädgård jord, grov sand och komposterat leaf kull. Fyll en 2-gallon plast plantskola kruka med blandningen och vatten det till halva dess djup med hjälp av en trädgårdsslang. Skapa en depression i mitten av jord-och-sand blandningen mäter 2 inches djupt och 4 inches bred.

•Ta bort lock från ekollon. Placera ekollon i plantering hålet så att det är liggande på sin sida. Löst täcka toppen av ekollon med mer av jordblandningen. Tryck upp i marken för att pressa ut alla luftfickor och hjälpa lösa marken.

•Spread ett tunt lager av Eklöv kompostmaterial över toppen av varje pott för att behålla fukt och reglera jord temperaturen under vintermånaderna.

•Placera krukor under ett träd med ljus till medium skugga. Lämna krukorna obevakad under vintern på om säsongen är speciellt torr, i vilket fall ekollon bör vattnas till ett djup av 1 tum var femte dag.

•Hållare bort Eklöv kompost på våren när fröet skickar upp ny tillväxt. Vatten Shumard röd ek plantor varje 15 dagar till ett djup av 1 tum.

•Håll plantor i deras groning krukor för två växtsäsonger. Plantera dem i en permanent säng hösten sitt andra år. Välj en plantering webbplats med full solexponering och sandy, dränerande jord.