Hur man odlar en pistage träd från ett frö

Hur man odlar en pistage träd från ett frö

Pistage (Pistacia vera L.) trivs i områden med svala vintrar och varma somrar med låg luftfuktighet. Ett långsamt växande lövträd, det kommer att uppnå en eventuell höjd av 30 fot med en lika stor spridning. Pistaschmandlar, bortsett från att ge oss med ätliga nötter, är mycket prydnadsträd. Växande pistage träd från frön är inte svårt, även om grobarhet gånger varierar kraftigt.

Instruktioner

•Moisten är en handfull torv tills det droppar. Pressa torv tills de flesta av de vatten avlopp från det och det är bara något fuktigt. Du kan behöva för att kunna sitta en timme tills det torkar lite.

•Sätt pistage fröet till torv tills det är helt omsluten. Placera den i sandwich påsen och sedan in i kylskåp. Låt det sitta i 45 dagar.

•Combine lika delar av perlit och torv och fukta det tills det är jämnt blöt. Scoop det i en plantskola kruka.

•Ta bort pistage utsäde från kylskåpet och skjut det 1 tum i plantering mediet i potten. Placera krukan på en värme matta och ställa värmen till 80 grader Fahrenheit. Placera krukan i ett område med starkt ljus men inte direkt sol. Hålla jorden fuktig genom besprutning ibland med vatten i en växt imma flaska.

•Transplant pistage plantan när den har fyra uppsättningar av bladen. Använd nästa storlek större kruka fylld med lika delar krukväxtjord, grov sand och torv. Placera den i en lätt skuggigt område och vatten det när den övre 1 tum av marken är torr.

•Kontrollera botten av plantskolan potten regelbundet efter tecken på rötter. När du ser dem, transplantera pistage plantan till en 1-gallon pott, med samma jordblandningen.

•Sätt pistage tillbaka i lätt skugga, vattna den när den övre tum av marken är torr och låt det förbli ett år. Då får du transplantera det till landskapet.