Hur man odlar en Mandarin träd

Hur man odlar en Mandarin träd

Mandarin apelsiner växer på små citrus träd når endast 25 fot i höjd i de högsta sorterna. Mandarin orange träd är naturligt i delar av Asien och Filippinerna, även om de är allmänt odlas över hela världen. Mandarin apelsiner är mer härdiga till kyla än apelsiner, och trädet är torka resistenta. Växer en mandarin träd i din trädgård eller en behållare och njuta av hemodlade frukter under sommaren.

Instruktioner

•Välj en plantering plats belägen från septitank linjer, helst nära södra eller sydöstra sidan av huset. Webbplatsen bör ge fullt solljus och låta trädet att växa minst 6 fot bort från byggnader, stängsel och uppfarter.

•Dig en 4-fots-djupt hål, cirka 6 fot bort från där du tänker plantera trädet. Fyll hålet med vatten och hålla ett öga på hålet för de närmaste 36 timmarna. Allt vatten ska rinna ur hålet i slutet av den tilldelade tiden; om det inte har ger din jord inte tillräcklig dränering för mandarin träd. När det gäller dålig dränering, måste du plantera trädet i en upphöjd bädd.

•Ta bort gräset i en 3 - till 5-fot cirkel som du tänker plantera trädet. Gräva ett hål som är 1 1/2 gånger så stor som jordklumpen och gör att du kan plantera träd på samma nivå som det växte i sin barnkammare behållare.

•Ställ in träd eller grundstammen in i hålet och återfyllning den halvvägs. Vatten i marken ordentligt, sedan återfyllning hålet resten av vägen. Tamp smutsa lätt när du går för att hjälpa jorden lösa. Täck hålet med en extra tum jord.

•Build en jord ring runt plantering hålet som är 5 till 6 inches hög och 6 till 8 inches tjock. Fyll i ringen med vatten.

•Water trädet ofta genom att fylla upp vattning ringen två till tre gånger under den första veckan och en till två gånger per vecka under de närmaste veckorna. Efter ringen bär iväg i fyra till sex månader, kan du vattna trädet det sätt du skulle vattna alla andra trädgårds-växten.

•Använd citrus gödselmedel regelbundet till trädet som rekommenderas på paketet märkning.

Tips & varningar

  • Utföra en jord test att ta reda på om befruktning krav i ditt område. Dessa krav varierar kraftigt beroende på jordart. Kontakta din lokala jordbruksfrågor kontor för information om markens testning.
  • Plantera mandarinträd i sent nedgång till vintern.
  • De flesta mandarinträd kan bara odlas utanför i extrema södra delarna av USA. På andra områden, Välj en liten mängd mandarin och växa i en behållare, flytta den till ett område som är skyddat från extrema kallt under vintern.