Hur man odlar en Hoya växt från ett blad

Hoya, även känd som porslinsblomma, odlas av många trädgårdsmästare för dess ovanliga vaxliknande blommor och tjock, vaxartade blad. Hoya är en ovanlig, om inte något temperamentsfull, krukväxt. Det gillar inte att bli transplanterade, men bör vara utbildade och trimmas ofta och de beslag som används för att starta nya växter. Hoya växter rot lätt från leaf-bladskaft sticklingar eller genom att ta bort förformade plantlets från antenn skott. Om böka sticklingar eller plantlets, men är förfarandet samma för hoya.

Instruktioner

•Mix böka medium genom att kombinera en del torv och en del perlit volymprocent. Fyll en kruka med den böka medium och vatten tills den är fuktig men inte sumpiga.

•Kapa ett blad från din hoya anläggning som inkluderar en bit av den blad stam som är mer än 1 1/2 inches lång. Tryck i stammen slutet i böka medium och fast mediet runt stammen så att den står upp. Du kan också bryta en plantlet om din anläggning är tillräckligt gammal och tryck in det i mediet på samma sätt.

•Placera en liten kruka i plast zip top påse. Täcka en större kruka med en plast kupol eller omslag. Skydda växten styckning från ljusa ljus eller hårda villkor medan det bilda rötter. Påskynda rotutveckling genom att placera växten på en frö-start matta som 10 till 15 grader högre än omgivande luftens temperatur.

•Titta på för nya anläggningar till form vid basen av styckning. Ta bort plasten som täcker när plantlets har bildat. Skär blad-bladskaft styckning från den nya växter och återanvända den för att starta mer växter om du önskar. Skär inte allt från växter startade från plantlets.

Tips & varningar

  • Hoyor växer långsamt--nya växter kan ta många år att blomma även under ideala förhållanden.