Hur man odlar en Buckeye träd från ett frö

Hur man odlar en Buckeye träd från ett frö

När du tar bort av buckeye frukt (Aesculus spp.), visas de inneslutna fröna att titta tillbaka på dig. Som sin namne antyder, liknar buckeye frön manliga (buck) rådjur ögon. Fröna är livskraftig, vilket innebär att du kan växa mer buckeye träd om du följer en liten uppmärksamhet på detaljer när man sår dem.

Samla in och frön

Beroende på Art växer buckeye träden i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 3 till 8. Tillåta buckeye frukter mogna naturligt på träden, och samla in dem från marken när de faller, som vanligtvis är i oktober. Eftersom fröna behöver vara besådd omedelbart, de skalar frukt och ta bort fröna. Man kan sår dem direkt i marken eller utanför behållare så länge du lämnar dem utanför för vintern, eftersom buckeye frön behöver en vinter kylning period att gro ordentligt. Så de frön 1 till 2 inches djupt i fuktig, väl dränerande jorden.

Stratifiera frön

Ett alternativ till sådd frön utanför är en process som kallas stratifiering, som använder kyl för att simulera naturlig vinterförhållanden. Omedelbart efter att du samlar in buckeye frön, placera dem i en plastpåse som innehåller fuktig torv vitmossan. Placera påsen inne i ditt kylskåp och chill i tre månader. Ohio buckeye (Aesculus glabra), som växer i USDA zon 3 till 7, svarar bättre på en fyra månaders stratifiering period. Kolla inuti påsen ibland att se till att torv förblir fuktig men blir inte blöt. Så fröer utanför under våren.

Sol, jord och avstånd

Välj en permanent plats när man sår buckeye frön, eftersom vissa arter, som Ohio buckeye och gula buckeye (Aesculus flava), en perenn i USDA zon 4 till 8 växa taproots och är svåra att transplantera. De flesta buckeye träd blomstra i rika, fuktig jord som understory växter som får halvskugga, särskilt gula buckeye, vars bladverk kan bränna om du planterar den i full sol. Oavsett art behöver buckeye träd jord som dränerar bra, eftersom rötterna kan ruttna på vattendränkt platser. De flesta buckeye arter blomstra i något surt till neutral jordar, trots California buckeye (Aesculus californica), som växer i USDA zon 7 och 8, föredrar jord som är mycket sura till något basiskt. Utrymme din buckeye plantor med mogna höjden av din visst trädslag i åtanke. Till exempel gul buckeye har en mogen sprids av upp till 50 fot, men California buckeye bara växer till 30 fot brett.

Vatten och gödningsmedel

När du så buckeye fröer, använda en starter gödselmedel som främjar bildandet av bra root, som en vattenlöslig 10-30-20 formulering. Typiskt, blanda 2 msk av gödselmedel i 1 gallon vatten och tillämpa uppgå till 1/2 till 1 pint per planta varannan vecka eller enligt etikett riktningar. Eftersom buckeye träd inte är lämpliga för konstbevattning, se till att plantorna inte torkar. Vatten etablerade träd till ett djup av 1 tum per vecka under tider av otillräcklig nederbörd.