Hur man odlar en blomma från ett frö

Växande blommor från frön är ett roligt och ekonomiskt sätt att omvandla din trädgård till en personlig oas. Inget mer slöseri resor till den lokala trädgårdsskötsel plantskolan bara för att upptäcka de inte bär färg eller mängd blommor du planerat för din trädgård. Börjar dina blommor från frön erbjuder möjlighet att odla växter som matchar exakt vad du föreställa för din trädgård. Så bild din idealiska blomma trädgård. Här är hur man förvandla trädgården drömmen till verklighet.

Instruktioner

•Acquire blomfrönVälj kvalitet blomfrön från ett välrenommerade växt företag. Utsäde som köps från en etablerad utsädesföretag kommer att producera friskare blommor. Alternativt, gå med en blomma utsäde-byta grupp eller samla in frön från din etablerade blomma trädgård. Tänk dock att förökningsmaterial från trädgården frön inte kan resultera i en sann blomma klon.

•Förbered trädgård sängarEfter de trädgård sängarna är helt tinade, håva en smidig jordytan för din blomfrön. Ta bort stenar och lera jordklumpar från marken och kamma den trädgård sängen till en fin konsistens. Lägg till kompost och ekologiska kosttillskott till din blomsterrabatter och gräva dem ett djup av 6 till 8 inches. För att förhindra svaga plantor, undvika att lägga till kväve under flower bed beredning. Vatten blomma sängen grundligt och låt det rinna av under minst 24 timmar.

•Sow blomfrönFör små, fina blomfrön är det lättast att blanda dem med sand för jämn fördelning över trädgård säng ytan. Tryck fina frön försiktigt i marken med baksidan av din spade. För större blomfrön, gräva grunda diken och hand placera fröna som djupt och långt från varandra som rekommenderas för att särskild blomma. I båda fallen se till att täcka marken är fina och poröst nog för unga plantor att driva igenom.

•Water trädgård sängarNjut din blomfrön i beredda marken helt. Din första vattning bör ske mycket försiktigt för att undvika störande utsäde placering. En fin hand mister är det bästa valet att förhindra att frön från klumpar ihop eller, ännu värre, tvätta bort. Vatten din blomfrön så ofta som behövs för att hålla blomma säng jorden jämnt fuktig men inte overwater. Ständiga vatten kommer att ruttna dina frön. När dina frön har grodda, börja vattna din blomma skott med en bra slang spray.

•Njut av blommor i din trädgårdGrattis. Din trädgård är full av blommor har du vuxit från frön. Med lite tenderar, vårda och naturens hjälp blir din dröm trädgård verklighet. Ta tid att njuta av din trädgård och beundra härlighet. Och glöm inte att lukta på blommorna.