Hur man odlar en Baldan Kalejdoskop

Baldans Kalejdoskop är en Phalaenopsis orkidé kallas också en mal orkidé. Denna tropiska anläggning producerar en välvda stammen täckt med breda blommor som liknar färgglada fjärilar. Centrera av blossom har två röda läppar och de gula kronblad är randig med rödaktig lila markeringar. En Baldan Kalejdoskop har en lång blommande säsong full av färg.

Instruktioner

•Sätt den Baldan orkidé i ett område med ljusa, men inte direkt, lätt. Ett åt öster fönster är perfekt, men ett skuggigt syd - eller västerläge fönster är acceptabelt. Om måttlig ljus inte finns, hänga två till fyra konstgjord belysning 12-inches ovanför bladen. Exponera orkidén till 12 till 16 timmar av ljus varje dag.

•Håll rummets temperatur mellan 65 till 80 grader Fahrenheit under dagen och 60-65 grader Fahrenheit på natten. Exponera orkidén till 8 veckor av svalare nattetid temperaturer på 50 grader Celsius under hösten för att främja blomning. Baldans Kalejdoskop slutar växa när temperaturen är över 95 grader Fahrenheit.

• Fyll en bricka med grus och vatten för att placera under anläggningen potten. När vattnet avdunstar, ökar luftfuktigheten runt orkidén 50 till 80 procent. Alltid hålla vatten nivån under botten av krukan så att jorden inte veken upp vattnet och orsakar rotröta. Dimma inte bladen för att öka luftfuktigheten, eftersom detta kan orsaka stem rot.

•Ta bort anläggningen potten från sin plats och plats i diskhon när jordklumpen är nästan torr. Häll vatten i toppen av behållaren och låt det rinna ut i botten. Återgå orkidén till dess plats när den stoppar droppande. Under varma sommarvädret, kan orkidén behöva vattnas varje 2 till 3 dagar. I svalt väder, vatten var 10 dagar.

•Feed orkidén med vattenlösliga kommersiella orchid 20-20-20 gödsel. Föda anläggningen varje månad medan orkidén växer. Spola jorden med vatten om en vit salt skorpa bildas i utkanten av potten.

•Montera-potten var två till tre år med en blandning av redwood bark chips, lövträ träkol, torv och perlit. Detta skapar en god dränerande blandning som förhindrar rotröta. Kommersiella orchid krukväxtjord är vanligt också.

Tips & varningar

  • Ta bort eventuella plantlets med rötter som bildar på stammen genom att skära dem med en vass kniv. Plantera dessa små orkidé växter i egen kruka i slutet av våren.
  • Blommar hänga vanligtvis på 80 till 120 dagar. Utsätta den Baldan Kalejdoskop orchid för rök från naturgas, bil avgaser eller rökning orsakar knoppar och blommor att släppa förtidigt.