Hur man odlar dvärg mango

Hur man odlar dvärg mango

Låt inte dvärg beteckningen lura dig--många dvärg mango växer naturligt till stora träd. På en mogen höjd av 8 till 20 fot är dvärg mango små jämfört med potential 80 fot av en full storlek mangoträd. Dvärg mango lämpar sig för plantering i tropiska regioner och är idealiska för behållaren växer i andra områden. Med god omsorg är dessa träd kapabel att producera en bra skörd av hälsosamma frukt.

Instruktioner

•Plant dvärg mangoträdet på en väldränerad plats som tar emot massor av solen. För behållare plantering, välja en stor behållare på hjul för att lätt flytta.

•Dig ett hål ca 2 fot djup och 2 fot brett. Berika bort jorden, blanda i en lika stor mängd organisk kompost eller ruttnade gödsel. Plantera träd i hålet på höjden det ursprungligen växte, återfyllning med berikat jorden. Fast jorden runt trädet och vatten det grundligt.

•Ta bort gräs och ogräs från under trädet och applicera en 3 - till 4-tums lager kompost. Kompostmaterial kommer att spara vatten och motverka ogräs som konkurrerar med trädet för värdefulla näringsämnen.

•Prune bort tre fjärdedelar av toppen av trädet omedelbart efter plantering det. Skär huvudstammen med ren skär saxen eller grensaxar. Detta gör att tiden för rötterna att utveckla och främja en bra trädstruktur.

•Water trädet varje vecka eller som behövs för att hålla jorden fuktig tills trädet är väl etablerad, sedan bevattna det varannan vecka under våren och sommaren.

•Fertilize unga träd med en hög-kvävegödsel, följande etikett riktningar, två eller tre gånger per år. När trädet börjar att bära frukt, byta till en låg-kvävegödsel som 5-8-10.

•Skydda trädet när temperaturen sjunker under 30 grader Fahrenheit. Ta med container växter inomhus och täcka utomhus växter med en tarp eller filt. Temperaturer under 40 grader Celsius kan ha negativa effekter på flödar, leaf tillväxt och utveckling av frukt.

•Prune trädet på senvintern eller tidiga våren till trädets storlek. När det växer bortom önskad höjd, skära av toppen av trädet på önskad höjd och plommon till denna höjd varje vår. Ta bort skadade eller sjuka grenar när de inträffar.

Tips & varningar

  • Vänta till slutet av våren att beskära grenarna skadas av frost. När ny tillväxt visas, identifieras lätt skadade grenar. Skär tillbaka till frisk vävnad.