Hur man odlar Cryptomeria

Cryptomeria, colloquially kallas den japanska cedern, är en prydnads träd populära i Japan och japanska-tema trädgårdar. Cryptomeria kan odlas i hela USDA zoner 5 till 9. Den standard cryptomeria kan nå en höjd av över 200 fot. Dvärg och hybrid cryptomeria är mindre och nå en höjd av 20 fot eller mindre, särskilt när den odlas i en bonsai arrangemang. Växa cryptomeria för en attraktiv mittpunkten i din bakgård eller bonsai trädgård.

Instruktioner

Hur man odlar fullstora Cryptomeria utomhus

•Välj ett område i din trädgård där du vill plantera cryptomeria. Cryptomeria kräver full till partiell sol och väldränerad jord och bör planteras i ett område skyddat från starka vindar. Ta hänsyn till det faktum att cryptomeria kan växa till en bredd på upp till 30 fot och dess rötter sprider bara så långt.

•Förbered smutsa. Använda skyffeln för att bryta marken upp. Ta bort stora stenar och annat skräp som kan begränsa unga trädets rötter. Blanda en ansökan av träd gödselmedel i marken att öka den nya cryptomeria tillväxten. Cryptomeria kräver näringsrika mark att växa bra och behöver kontinuerlig gödningsmedel program varje år. Följ gödselmedel tillverkarens särskilda instruktioner, som olika märken skiljer sig åt i deras ansökningsprocessen.

•Dig ett hål i den förberedda jord som är bredden och djupet av cryptomeria planta rotklump. Sidorna av hålet bör vara lika eller något lägre än basen av trädet där cryptomeria rötter start. Sätt cryptomeria i hålet och fyll den med smuts du bort medan gräva. Infoga en påle i marken bredvid planta och knyt den planta stammen till insatsen för att stödja trädet tills dess rötter är etablerade.

•Water cryptomeria planta. Hålla jorden fuktig hela tiden. Cryptomeria kräver mycket vatten under de varmare månaderna. Cryptomeria också gör bäst fuktigt väder. Om din lokala region har inte fuktigt väder och din cryptomeria börjar släppa nålar, spraya trädet flera gånger under dagen med en sprayflaska eller en trädgårdsslang.

•Prune cryptomeria regelbundet genom alla säsonger utom vintern. Cryptomeria växer snabbt och kan bilda mycket täta lövverk. Användning sekatörer skära äldre grenar som behövs för att säkerställa solljus når inre grenarna. Dimma bladen för två till tre dagar efter varje beskärning session att förhindra trädet går in stress och att förlora nålar.

Hur man odlar dvärg Cryptomeria i en Bonsai företagsarrangemang

•Fyll bonsai potten med Bonsaijord, tillgänglig på specialitet plantskolor eller bonsai trädgård utbudet butiker. Bonsaijord är särskilt utformade för att torka ut snabbare än vanlig krukväxtjord.

• Använd din hand att gräva ett litet hål i Bonsaijord som är storleken på bonsai cryptomeria rotklump. Cryptomeria i marken och fyll i sidorna av hålet. Packa försiktigt ställa den lös smutsen. Använd en sprayflaska för att dimma träd och jord.

•Sätt bonsai potten i en metall, plast eller keramik bricka med en två - till tre - tums läpp. Fyll i facket med vatten. Avdunstningen från facket kommer att hålla luften fuktig, nödvändigt som bonsaiträd kräver fuktighet att frodas.

•Fertilize bonsai cryptomeria. Den lilla växande området av bonsai potten innebär cryptomeria kommer snabbt bryter ned i jorden näringsämnen och behöver regelbunden utfodring var två till tre veckor, beroende på gödselmedel tillverkarens rekommendationer. Standard bonsai gödselmedel med kelaterade järn, formulerade för utrymmen av små växande bonsai arrangemang, är tillräcklig. Strö på bonsai krukväxtjord och dimma med din sprayflaska.

•Sätt bonsai arrangemanget i direkt solljus utomhus eller på en fönsterbräda i tre till fyra timmar varje dag. Trädgårdsmästare i geografiska regioner med begränsad solljus, speciellt på vintern, kan behöva köpa en inomhus trädgårdsarbete ljus som simulerar solens ultravioletta strålar.

Tips & varningar

  • Cryptomeria odlas utomhus i regioner med kalla vintrar kan bli brun. Detta är naturligt och betyder inte att trädet är döende. Gödsla utomhus cryptomeria varje 30 dag under hela våren och hösten månader.
  • Utomhus cryptomeria som inte är beskurit kan bli alltför tät, skärmning den inre grenar från solljus och skapa en svamp-vänlig miljö som kan döda trädet.