Hur man odlar Citrus träd i ett växthus

Hur man odlar Citrus träd i ett växthus

I vissa miljöer, kan extrem värme eller frost göra det svårt att plantera ett blomstrande citrus träd. När vädret inte tillåter citrus träd växer, är det fortfarande möjligt att odla en rejäl citrus träd i ett växthus, eller växande anläggning. Citrus träd tar upp en stor mängd utrymme i ett växthus, men citrus doften fyller luften mer än någon blomma.

Instruktioner

•Pour väldränerad planteringsjord smutsa in i en stor gryta, fyller det ungefär en fjärdedel av vägen full. Plantera det citrus trädet genom att placera trädet i potten, som bör ha en eller flera dräneringshål. Fyll resten av krukan med jord tills roten kragen är knappt ovanför smutsa. Klappa marken ordentligt så att det finns inga luftfickor.

•Placera din träd i växthuset. Placera dem runt kanten av strukturen prydligt på södra väggen, eftersom det är där de får mest värme och ljus. Se till att träden inte trångt med en another, som de behöver ordentlig ventilation samt.

•Water citrus träd så att den övre tum av marken är våt i handen, och inte över vatten träden till punkten när vattnet börjar komma ut ur dräneringshål. Gör detta genom att använda en långsam slang eller vattenkanna. Innan du vattnar igen, se till att det känns torr vid beröring.

•Fertilize var 30 till 60 dagar under de varma månaderna, och var 60 till 90 dagar under kallare månaderna. Använda växtnäring med en N-P-K för en 3-1-1 förhållandet. Denna typ av jord har en perfekt mängd kväve behövs för anläggningen. Gödsla inte citrus träd under de kalla vintermånaderna.

•Prune små skott från basen av trädet när de börjar växa. Detta kommer att förhindra groddar från att stjäla vatten från trädet.

•Repot citrus träd på våren, med hjälp av en behållare som är minst 2 till 3 inches större än föregående potten.

Tips & varningar

  • De flesta citrusträd kräver lite eller ingen beskärning om inte grenar dör. Se till att anläggningen inte är i direkt solljus bredvid växthusgaser dörren att undvika bränning.