Hur man odlar Cactus päron i behållare

Hur man odlar Cactus päron i behållare

Cactus päron eller fikonkaktus, tillhör familjen Opuntia kaktus växter. Native till södra USA, Mexiko och Centralamerika, cactus päron växer särskilt bra i varma och torra klimat. Odlas både kommersiellt som en gröda och planterade som prydnadsväxt runt bostäder, cactus päron har stora ätliga droppformade kuddar och ätbara oval frukt, båda översållad av kluster av små Taggar. Cactus päron kan också odlas i behållare, så länge behållaren är relativt stort, cactus päron växter är tunga och kan växa till flera fot lång.

Instruktioner

•Placera en 2-tums lager av grus i botten av stora växten potten att tillhandahålla lämplig avrinning. Fyll resten av anläggningen potten med en blandning av torv för 10 procent, 20 procent trädgårdsjord och 70 procent sand.

•Kapa en pad på den gemensamma där det grenar från nästa lägre pad från överordnade kaktus med rakkniv kniven. Trim skär slutet av torget pad med rakkniv kniven. Strö skuren slutet med utrotning hormon pulver.

•Ställ in dynan på en säker plats som är sval och torr för att skära till slut för att bli callused. Stick in torkade styckning 1 till 2 inches djupt i jorden i mitten av potten så att plattan stöds också.

•Sätt den nyplanterade pad i ett område som får full sol så att pad justeras mot norr och söder. Denna anpassning förhindrar styckning från att skadas av solen när på sin högsta punkt i dag.

•Water styckning omedelbart, så att marken är fuktig men inte blöt, då igen varje gång jord drys. Styckning kommer att börja producera nya kuddar i fyra till sex veckor.