Hur man odlar ärter och solrosor tillsammans

Sockerärtor och solrosor gör en vacker kombination i trädgården, locka till sig bin och andra pollinatörer och undertrycka ogräs överväxt. Ärtorna använda solrosor för stöd. I gengäld är solrosor mer benägna att vara pollineras och få en liten boost av kväve. Ärter och solrosor kan planteras i mitten av-till sen sommar för en höst skörd eller slutet av våren för en sommar skörd.

Instruktioner

•Till jord spade djup, ca sex till åtta inches och skaka lös alla ogräs och rötter. Bryta upp några stora klumpar av jord och ta bort alla stenar. Kompostera allt organiskt avfall, antingen genom traditionell kompost metoder eller med hjälp av strip kompostering. Säckväv eller tidning serve band mycket väl som marken täcker och ogräs kontroll när kompostering även om säckväv fibrösa art är något lättare att kompost än tidningen. Sprida bara kompost över trädgården ganska jämnt då låg säckväv säckar alla andra band. Plantera uncomposted raderna den första säsongen, då till och kompost de remsorna och plantera i de tidigare komposterat efter säsongen.

•Plant två till fyra solrosfrön och tre till fem ärtor varje fot längs varje rad i din trädgård. Om din trädgård är avsedd att vara dekorativa, inte plantera i rader. I stället gör flera grupperingar i ett antal områden av trädgården. Plantering i treor och femmor är mer naturtrogna, och mycket mindre formellt. Hålla rader ungefär en fot till en och en halv fot isär för enkel åtkomst utan att kliva på dina växter.

•Kontrollera en små, fist-stora kullen av kompost eller ros marktäckning över varje grupp av frön. Detta ger extra näringsämnen i jorden. Vatten, försiktigt så att inte tvätta bort dina kullar. Om du har ett munstycke, lägga den på dusch snarare än jet.

•Water trädgård dagligen i tidigt på morgonen innan solen stigit fullt ut, och på kvällen när man ställt. Använda spray eller dusch i stället för jet för att undvika överväldigande dina växter. Vara försiktig med att slå av blommor eller kommer du inte få en skörd.

•När en vecka eller så, när dina växter har dykt från marken, dra några ogräs som dessa tar fukt och näringsämnen från marken, lämnar din vackra blommor med ingenting. Tänk på att kompostera alla organiska ämnen.

•Kontrollera ärtor från tid till tid för att vara säker vinrankorna omslag löst runt stjälkarna av solrosor. Försiktigt in dem om de hänger lös. Dela din riklig skörd med vänner och grannar.

Tips & varningar

  • Om du växer en bestämt anmärkningsvärd solros, ange det i din lokala county fair.
  • Använd inte jet spray när vattna din trädgård eller du kommer att slå av blommor och inte få en skörd.