Hur man mäter träd på en plantskola

Hur man mäter träd på en plantskola

Den amerikanska plantskola och landskap Association sätter standarden för att mäta träd i plantskolor, så köpare vet exakt vad mätningarna refererar till. Plantskolor kan märka träd av bromsok eller höjd, beroende på vilken typ av träd. Om du köper ett träd eller sälja en, kommer att med hjälp av ANLA standardmetoden för mätning av höjd och bromsok producera siffror att jämföra direkt med hur plantskolor brukar mäta sina träd. Större är inte alltid bättre, dock. En yngre, mindre träd kan återhämta sig snabbt från chocken av att transplantera.

Instruktioner

•Measure höjden på trädet, start på marknivå om trädet växer i fältet. Börja på raden jord om den växer i en behållare, om jord linjen "ska vara på eller nära toppen av roten utflytning," enligt ANLA standarder. Mäta rakt upp till toppen av den högsta grenen.

•Round höjd mätningen till lämpliga intervallet för typ av träd du mäter. ANLA intervallen varierar, men en typisk intervall är en fot. Namnge något träd inom intervallet med lägsta mätning av intervallet. Till exempel skulle något träd som mäter åtminstone 3 fötter men mindre än 4 fötter märkas av minsta storleken på det intervallet, 3 fot.

•Measure diametern på stammen 6 inches ovanför marken eller jord, med en diameter band eller bromsok. Linda diameter tejp runt stammen och läsa mätningen. Om du använder bromsok, mäta stammen två gånger från två olika håll, eftersom det inte kanske är exakt runda. Lägg till de två mätningarna och dividera med två för att få ett genomsnitt.

•Remeasure diameter 12 inches ovanför marken eller jord, om den första Diametermätning är mer än 4 tum. För träd med stammar över 4 inches, betänkande diametern på 12 inches ovanför marken snarare än 6 tum.

Tips & varningar

  • Om du inte har en diameter tejp, mäta stammen i tum genom att Linda ett tyg måttband runt den, dela sedan mätningen av 3.14.