Hur man landskap ett majsfält till en gård

Hur man landskap ett majsfält till en gård

Majs är väl värt att odla hemma eftersom det är en imponerande anläggning och läckra att äta. När designa eller landskapsplanering en trädgård, är stället att börja med en penna och papper. Börja med att rita formen på gården och det utrymme du har att arbeta med. Lägg i några byggnader, strukturer eller stora växter och träd som är permanenta. Sedan kan du börja att fördela områden för majs, andra grönsaker, sittgrupper eller gräsmattor.

Instruktioner

•Till landområde som du har tilldelat till majs. Om området är stor, Använd en rototiller eller plöja. Mindre områden kan vara odlade med en vanlig spade. Djupet bör vara omkring 7 inches. Edge gränsa av den nya sängen med stenar, plankor av trä eller skiffer. Du kan även växt buxbomshäck, vilket skapar en vacker kant i vegetabiliska sängar.

•Plant majs frön 1 tum djupt och runt 12 inches isär. Detta kan göras för hand eller, för att spara tid, det kan göras med en elektrisk planter. För cross pollinering, bör majs planteras i block i stället för en lång rad. En minsta klump av 4 rader är nödvändigt.

•Plant majsfält nära huset i ett område som tar emot en stor mängd solljus. Eftersom de är så lång, erbjuder majs växter en perfekt möjlighet att ge struktur i trädgården. De kan överbrygga klyftan mellan höjden av huset och höjden på växter och blommor i de andra sängarna.

•Sow solros frön i bland säden för ytterligare konsistens och intresse. Att vara av liknande höjd och som kräver liknande förhållanden, är solrosor ett bra komplement i ett majsfält. Som majs ser solrosor bra nära huset.

•Weed sängar där säden planteras regelbundet. Ogräs inte bara ser fula i trädgården, de också suga upp värdefulla näringsämnen som säden själv behöver. Du kan lägga en kompost för att minska ogräs tillväxt. Makadam som bark eller trä är så praktiskt som de är attraktiva, och så gör ett idealiskt material för kompost.

Tips & varningar

  • Vatten majs bra varje dag under torra fläckar så jorden är fuktig 6 tummen ner. Göra detta första sak på morgonen eller på kvällen. Läckande eller soaker slangar fungerar bra för vattning majs eftersom mycket lite vatten går till spillo.
  • Inte plantera andra grönsaker eller växter nära majs. Säden att växa avsevärt och kan blockera ut alla solljuset.