Hur man landskap en tränga någon

Hur man landskap en tränga någon

Ett hem på hörnet mycket har landskapsplanering utmaningar. Skärningspunkten mellan två gator skapas ett lager av ljud som kan störa åtnjutandet av hemmet och integritet är nedsatt på grund av två sidor av hemmet exponering för förbipasserande. Om det finns inga trottoarer att definiera skillnaden mellan gatan och gården, är det lätt för vissa förare att klippa sin tur alltför nära till gården. Det genomskärningen kan också bli en genväg från en gata till den andra för fotgängare.

Instruktioner

•Establish en tydlig gränslinje mellan gården och gatan. En rustik järnväg-stil staket fungerar bra för detta, med en 4 - till 8-fot avsnitt möte another i rät vinkel. Några villaägare satte en stor sten på mycket hörnet, vilket definitivt håller bilarna från att skära för nära.

•Utöka häckar från hörnet ner båda sidor av gården. Buskar som forsythia är snabbväxande och ger klargula blommor för att starta våren. De kan vara kvar för att växa lång om du föredrar avskildhet eller kan du hålla dem trimmas till en rekommenderad höjd.

•Plant enar längs båda sidor av hörnet för både avskildhet och ljud kontroll. Denna täta vintergröna växer till ca 12 fot i höjd och skärmar effektivt ut allt på andra sidan.

•Utveckla en sun-tolerant trädgård på hörnet. Många hörn utsätts för full sol och kräva växter som rysk salvia, coneflowers, lavendel och Shasta prästkragar. Dessa växter är också tolerant av torka och kräver inte så mycket vattning.