Hur man kontrollerar villkora av en förångare

En förångare är en hem enhet som använder mindre elektrisk energi för att kyla ett hem än en vanlig luftkonditionering enhet. Detta gör det mycket tilltalande eftersom det kan minska din elektriska räkningar betydligt, men det är endast effektivt i låg fuktighet områden. Du kan felsöka och hålla en förångare arbetar på optimal effektivitet genom att göra löpande underhåll.

Instruktioner

•Täcka förångaren under hösten och vintern säsonger. Mindre användning minskar slitaget och hjälpa den att fungera mer effektivt.

Undertecknande vattenförsörjningen som leder till förångaren och vara säker på att det är helt aktiverat. Var noga med anslutningar från utloppet och in i kylaren är tätt tillslutna.

•Kontrollera själva linjen att se till att det läcker inte, eftersom läcker kan minska dess effektivitet. Byt ut raden om det läcker

•Kontrollera evaporativ kuddar till vara säker de inte slitna eller smutsiga, eftersom detta kan negativt påverka din kylare effektivitet. Byt ut dem om de är slitna eller smutsiga.

•Aktivera vattenpumpen växla 10 minuter innan du slår på den svalare i blöt genom avdunstning kuddar. Om de förblir torr, cool kommer inte kylaren ordentligt.

•Kontrollera att det finns en luftutsläppet så att huset inte blir för fuktigt. En förångare ökar luftfuktigheten i huset och detta kan göra kylaren mindre effektiv. En luftutsläppet minskar problemet...