Hur man konstruerar en häst stängsel

Hur man konstruerar en häst stängsel

Paddock stängsel, kallas ibland post och planka fäktning, är en vanlig syn i horse farm land av centrala Kentucky. Även om material och första installationen är dyra, är stängsel av denna typ mycket mer attraktivt än post och tråd stängsel, och mycket lätt att underhålla efter installationen.

Instruktioner

•Measure och mark staket linjen, med insatser och en rad av sträng eller snöre för att hålla det rakt. Om staketet är tänkt att markera en egenskapen gräns, vara säker på att egenskapsraden även om det innebär att kartlägga den. Det sista som någon vill är att dra upp ett staket och bygga den över igen.

•Dig din post hål, med hjälp av hacka, spade och post hål digger. Hålen bör alla grävas lite bredare än staketstolpe, och måste vara minst 1 fot djup. Ställ in ditt inlägg, med nivån för att hålla det vertikalt rakt, och fylla det tomma utrymmet i hålet med smuts. Tamp smutsen med din stampande stav för en fast, solid håll.

•Välj att bygga antingen en 3 - eller 4-plank staket. Detta är hur många planka rader kommer att köra över längden på staketet. Tre plankor är billigare, men fyra ge bättre paddock säkerhet.

•Fäst dina plankor med en hammare och spik. Kommer alltid att finnas vissa plankan med en oregelbunden passar, eller behovet av att minska dem för hörn, så gör detta med en såg som behövs. Varje planka ska spikas minst två gånger på varje ände och två gånger mer i mitten. Planka raderna bör också alternativa för extra styrka och tillförlitlighet: en enda ruttna inlägg inte kan försvaga en hel avdelning i fäktning hitåt. Exempelvis i ett tre-plank staket bör om de övre och nedre planka linjerna är på ett inlägg där plankan ihop, mellersta plankan i dess centrerar. Använd ett vattenpass så håll plankorna i linje.

•Kapa bort toppar av staketet för en jämn utseende. Detta kan vara var som helst från ett fåtal till flera inches ovanför linjen av den översta plankan.

•Decide om du ska måla staketet. Klassiska färgerna är vit och blank. Detta kan göras antingen för hand eller med en bespruta maskin, eller inte alls. Moderna väder behandlingar innebär att staka i synnerhet kommer att pågå länge i elementen utan färg, och plankorna kan bytas efter behov.