Hur man kompost en Fuchsia

Hur man kompost en Fuchsia

Även om fuchsior är vanliga dinglande från färgglada hängande korgar under sommaren, några bush-typ fuchsior kan växa till höjder av 5 fot och kan odlas i jord i milda klimat. Även om fuchsior finns i hundratals sorter, vissa är ömma och kommer inte att överleva även en lätt frost. Vissa härdiga sorter tål kyla till 23 grader F. eller US Department of Agriculture härdighet zon 6. Om anläggningen är ordentligt skyddad, toppen kommer att dö på vintern och kommer att växa tillbaka varje vår. Läs plantskola etiketten noggrant för att avgöra vilka fuchsior är lämpliga för odling i jord.

Instruktioner

•Mulch din fuchsia på hösten innan första hårda frysningen. Undvik marktäckning anläggningen medan vädret är fortfarande varm, som värmeutveckling kan skada anläggningen. Inte beskära din fuchsia vid denna tid, som beskärning anläggningen kommer att göra det mer mottagliga för skador från kylan.

•Använd en lös, organisk kompost som kommer att rinna av väl, såsom ruttnade blad, strimlad bark eller kompost. Spridning 2 till 4 inches av kompost i jorden runt anläggningen. Tillåt inte mer än 1/2 tum av kompost att stapla upp direkt runt huvudstammen och inte begrava stjälkar eller kronan, som är där rötterna av anläggningen uppfyller huvudstam. Kompost som högar på anläggningen kan skapa en varm, fuktig område som kan främja utvecklingen av sjukdomen, svamp och bakterier. Kompost kan också locka gnagare som gillar att gnaga på den fuchsia stammen.

•Rake kompostmaterial åt sidan i början av våren att se om nya skott växer fram. Om du ser ny tillväxt, bort kompostmaterial, men Ställ den åt sidan vid en oväntad frysa. När kompostmaterial behövs inte längre, kan det läggas till din kompost högen. Skär tillbaka några döda stammar vid denna tid.

Tips & varningar

  • Inte kompost din fuchsia med färska blad, som bladen kan bli packas och hindra fukt från att nå rötterna.