Hur man kan hänga vinstockar på en veranda

Hur man kan hänga vinstockar på en veranda

En veranda är en underbar plats att fördriva tiden på en sval sommarkväll. Om du bor i en upptagen område, dock kan det också kännas besvärligt att vara ute i mitten av kvarteret, prata med dina vänner. Vinodling som kommer att hänga runt din veranda är ett perfekt sätt att skapa ett utrymme som är både privata och energisnål.

Instruktioner

•Välj typ av vinstockar du vill plantera nära eller på din veranda. Morgon härligheter, klättrande hortensia och trumpet vinstockar kommer växa tjockt och skapa en skärm, medan sockerärtor, Jasminer och clematis kommer lägga doft och mindre av en skärmeffekt. Du måste också bestämma om du vill ha en perenn eller årliga vinstockar. Perenner växer mycket långsammare, men du behöver inte att återplantera dem varje år som du gör med annueller.

•Decide där du vill att vinrankorna att växa. Om du vill skapa skugga på ena sidan, överväga att installera en spaljé vid sidan verandan. Om du letar efter enkla dekoration upp din veranda räcken eller kolumner, behövs inte en spaljé.

•Installera din spaljé, om det behövs, längs side(s) av verandan där du vill att dina vinstockar växa.

•Dig hål framför spaljé, räcke eller kolumn och växt din valda vine växter enligt anvisningar i barnkammaren. Ändra din jord som behövs och vattna blommorna djupt och grundligt under den första veckan som de etablera sig.

•Train vinstockar växa upp räcket, spaljé eller kolumn. De flesta vinstockar hittar saker att ta tag, men om du vill vinstockar att Linda ett visst sätt, anser knyta den på plats med snöre eller en zip slips när det växer.