Hur man kan hänga metall Fascia på sneda hörn

Fascia avser horisontell styrelsen fäst på kanten till slutet av taket rafter svansar på din byggnad. Fascian, i kombination med bjälklaget--panelerna monteras horisontellt på undersidan av taket överhänget--rutorna i och trim tak överhänget. Istället för att lämna fascia kala virket som måste målas, finns metall paneler tillgängliga att täcka fascia styrelsen. Hängande och infästning metall fascia bitar på raka fascia styrelser är inte mycket av ett problem, men när du når en inne eller utanför sneda hörn, vissa och böja av fascia trim behövs.

Instruktioner

•Measure från bottenyta av bjälklaget panelerna monterade på ditt tak överhäng på ovansidan av regn DROPP kanten installerat på den övre delen av fascia styrelsen. Subtrahera 1/8 tum från denna mätning att få bredden på metall fascia trim behövs.

•Överför mätning erhålls tidigare bredden på en längd av metall fascia trim. Mät från den nedre läppen--som ligger på 90 graders böj--på platta ovansidan av trim och göra en markering. Skär fascian trim till bredden med ett par tenn snips.

•Measure i 1 tum från slutet av metall fascian trim som kommer att monteras på hörnet. Gör en penna tecken över hela bredden av pjäsen, inklusive 90-graders läppen.

•Kontrollera en nedskärning med tenn snips över 90 graders böj i fascian till penna märket. Gör en annan klippa längs penna på läppen. Ta bort små avfall del och kassera den.

•Placera metall fascian trim på en fast yta face-up. Placera en metall linjal längs penna på fascia trim och tryck ner med en hand. Böj 1-tums delen av fascia 90 grader med den andra handen att göra en tab. Böj fliken nedåt 90-grader för en yttre hörn. Böj fliken uppåt 90-grader för en inre hörn. Ta bort rätskiva.

•Håll böjda stycke metall fascia trim på insidan eller utsidan hörnet av fascia styrelsen. Skjut trim uppåt så att övre platta kanten bilderna under tak droppa kant. Se till att fliken böjda passar ordentligt i insidan eller utsidan hörn. Köra aluminium trim naglar genom läppen av fascia och in i styrelsens fascia.

•Trimma till bredd en annan bit av metall fascia trim. Position och skjut trim i intilliggande fascia styrelsen vid hörnet du arbetar på. Se till slutet av fascia trim överlappar fliken på föregående stycke. Spika trim på plats på samma sätt.

Tips & varningar

  • Bära handskar vid hantering av metall fascia trim, som kanterna kan vara mycket vassa.