Hur man kan forma en rosenbuske

Rosor kommer i ett enormt antal sorter, ovanliga och vanliga, ett brett utbud av färger och i många olika former. Ro växer som marktäckare, klättring vinrankor, buskar och träd. Marktäckare och klätterrosor beskäras för att producera friska plantor och blommor, i stället för en viss form. Buskar rosor, och många träd sorter, beskurit för både hälsa och att upprätthålla önskad form. Rosor är beskäras på våren efter en vinter dvala. Våren beskärning bör ta bort döda sockerrör och gammalt trä. Våren beskärning bör också forma ökade anläggningen så att luften cirkulerar lätt runt grenarna att minska risken för mögel. Rosa buskar eller buskar, helst beskäras till en klassisk "urn" form. Öppet centrum främjar cirkulationen och fullt runt yttre visar blommor på bästa sätt.

Instruktioner

•Visualize rosenbuske i form av en urna, eller en stor kon. Stora slutet av rosenbuske blir toppen, avsmalnande till marken. Det kan hjälpa för att markera käppar att beskäras med färgglada snöre vid den punkt som de kommer att minska.

•Ta bort en liten flisa av trä 1/4-tums ovanför en utanför bud med en vass kniv.

•DIP saxen i tvättsprit. Arbetar på den började sliver, skära sockerrör (ros stem) på en vinkling.

•Fortsätt klippa, flyttar runt rosenbuske. Skär canes kort nog så att det finns inga tecken på missfärgning. Allvarliga nedskärningar kan vara nödvändigt för att uppnå önskad form.

•Measure tuktade rosenbuske. Den slutliga tuktade formen bör vara mellan 12 och 18 inches tall.