Hur man kan föra i uteplats växter

Hur man kan föra i uteplats växter

En stor del av att vara en ansvarig trädgårdsmästare är att uppmärksamma vädret och att veta när saker är för kallt för dina växter. Även om det är i allmänhet en god idé att låta många krukväxter att insupa lite sol under de varma månaderna, kommer att de flesta förgås när temperaturen sjunker nära frostpunkten; Därför, du måste ta dem inne i ditt hem om du vill att de ska förbli friska. Lyckligtvis, föra dina växter i är ganska enkel och lägger lite av naturen till din inomhusmiljö.

Instruktioner

•Förbered området för flytta växterna. Tvätta områdets windows, både i och utanför, så att växterna får en tillräcklig mängd ljus. Dessutom installerar krokar i taket för växter som hänger och bereda en plats för växter som gillar fuktighet; dessa typer av växter gör ofta bäst när den placeras på en hylla som placeras framför ett fönster.

•Inspect din anläggning innan det kommer inuti. Se till att din anläggning är felfri. För att vara säker, sitta potten i en stor behållare fylld med ljummet vatten och låt potten för att ta en blöt i ca 15 minuter. Om det finns insekter som gömmer sig, tvingar värmen dem ut. Behandla buggar med ett bekämpningsmedel eller helt enkelt ta bort dem om du upptäcka dem i marken eller på bladen.

•Repot din uteplats plantera om den är för stor för den aktuella behållaren, eller om den potten har sprickor. Titta på botten av krukan; Om du ser rötter kommer från dräneringshål, behöver din anläggning mer utrymme. Rengöra en pott som är större än den aktuella anläggningen, och lägga till tillräckligt steriliserat jord så att växtens rot bollen sitter och stannar jäms med toppen av potten eller strax under. Fylla återstående utrymme i krukan med jord tills anläggningen är belägen, och säkert.

•Bring växterna inuti en gång nighttime temperaturerna sjunka under 45 eller 50 grader F. De flesta krukväxter lida skada om kvar ute i temperaturer som är lägre än 45 grader F, medan vissa tropiska växter lida skada om temperaturen sjunker under 50 grader, beroende på anläggningen. Forskning dina specifika plantera att ta reda på vilka temperaturer orsakar problem, sedan föra växten inne därför.

•Placera din anläggning på en plats som tar emot om samma ljus som det gjorde när utanför, för att förhindra chock. Till exempel gör växter som fått mycket ljus utanför sannolikt bäst om placerat i ett söderläge fönster. Om din nu-inomhus anläggning inte får samma mängd ljus, kommer det sannolikt förlora några blad. Men kommer att de lämnar växa tillbaka när anläggningen anpassar sig till de nya förhållandena.

•DIP fingret ner i marken, upp till andra knogen, att avgöra när till vatten. Om marken fastnar fingret, marken är fortfarande fuktig och behöver inte ytterligare hydrering. Om fingret kommer ut ren, är det dags att vatten. Inomhus växter växer normalt bäst när deras jord tillåts torka ut. När jorden är torr, häll vatten i grytan tills det kommer ut ur den potten dräneringshål i botten.

Tips & varningar

  • Gödsla växter när du tar dem inne. Använda samma typ av gödselmedel som när de var utanför, och följ anvisningarna på etiketten. Leta efter en gödselmedel gjord speciellt för din typ av anläggning.