Hur man kakel en utomhus vägg med adhesiv

Hur man kakel en utomhus vägg med adhesiv

Kakel har använts som en finish material för både interiör och exteriör utrymmen genom historien och världen. Traditionellt används kakel oftast med hjälp av en cementbaserade murbruk mix som oftast erbjuder en effektiv bond som tål de flesta förhållanden. Murbruk är en effektiv metod för limning kakel till andra material, kan det ofta vara en rörig och svår uppgift. Användningen av syntetiska-baserade bindemedel som ett alternativ till murbruk kan ge en lika effektiv obligation med en bråkdel av svårigheten, limmet är förpackas och säljs för omedelbar användning.

Instruktioner

•Hållare bort all lös smuts och skräp från väggen, med 6-tums murverket borste.

•Använd ett tjockt lager (ca 1/2-inch) av limmet på baksidan av en sida vid sida, med hjälp av mastix murslev. Hänvisa till självhäftande förpackningar till någon speciell blandning eller tillämpningsanvisningarna, som villkor kan variera mellan produkter.

•Tryck på kakel till nederkanten av väggen. Tryck på kakel fast att komprimera den självhäftande gemensamt (utrymmet mellan kakel och väggen) från omkring 1/2-tum till ungefär 3/16-tum.

•Upprepa steg 2 och 3 på plattor längs resten av den nedre kanten av väggen. Ange under den övre kanten av brickorna för att säkerställa en rak rad. Infoga kakel distanserna mellan brickorna för att upprätthålla konsekvent kakel avstånd, om det behövs. Upprepa denna process upp ansiktet på väggen, i vågräta rader.

•Tillåt limmet att helt bota innan vi går vidare. Se den självhäftande förpackningar för att bota gånger.

•Använd färdigblandade injekteringsbruk på kakel lederna, med gummi flyta murslev att helt fylla mellanrummen mellan plattorna.

•Torka allt överskott injekteringsbruk från plattbeläggning med svampen. Skölj svampen i rent vatten vid behov.

Tips & varningar

  • Färdigblandat injekteringsbruk paketeras för omedelbar användning och behöver normalt inte någon beredning. Dock se injekteringsbruk förpackningen för alla särskilda program eller tillagningsanvisningar, eftersom villkoren kan variera mellan olika produkter.