Hur man installerar mattan för ljudisolering

Hur man installerar mattan för ljudisolering

Buller i ditt hem kan störa din koncentration, bidra till att betona, påverkar din sömn och även skada din hälsa. Att minska bullernivåerna kan förbättra sömn och livskvalitet, enligt Georgia Tech Universitys hemsida. När du installerar mattan för ljudisolering, skapar du en mer avkopplande miljö. Mattan utfyllnaden absorberar vibrationer och dämpar ljud, att hjälpa till att skära ner på ljud resande där nere och till angränsande rum. Mattan stoppning gör inte bara fotspår tystare, men det hjälper också absorbera andra ljud i rummet.

Instruktioner

•Measure rummet för mattan stoppning. Göra mätningarna två gånger för att kontrollera att de är korrekta. Anteckna måtten.

•Unroll matta stoppningen på en hård yta eller använda en bit kartong under stoppning som ett fast underlag för att skära. Papp bidrar också till att förhindra skador på den underliggande ytan.

•Trimma mattan utfyllnad till rätt storlek med en mattkniv. Ta din tid och göra långa raka snitt. Rita linjer på pad för de dimensioner du vill ha om du är ovana att freehand nedskärningar. Till exempel om pad är 10 fot brett och rummet är 9 fot brett, Använd ett måttband och dra en linje 1 fot från kanten av plattan, då skär längs linjen.

•Placera pad i rummet så den lägger platt med kanterna mot väggarna.

•Lay mattan över dynan noggrant. Lyfta kanterna för att kontrollera att det finns inga högar och att pad fortfarande når väggarna hela vägen runt. Detta förhindrar att behöva ta upp mattan att räta ut en rynka i dynan.

Tips & varningar

  • Installera en återvunnen fiberboard isolering produkt ökar golvet--ljudabsorberande förmåga och förbättrar isolering i hemmet, enligt Tim Carter av webbplatsen frågar byggaren. Ljudisolering förbättrar akustiken i rummet. Lägga till tjocka draperier, stoppade stolar, tunga bonader och andra textilier i ett rum hjälper absorbera ljud och förhindra ekande.
  • Välja allergivänliga matta stoppning för att minska risken för hälsa reaktioner på matta stoppning material.