Hur man identifierar varje tråd för en HVAC för en termostat

Hur man identifierar varje tråd för en HVAC för en termostat

Termostater kommunicera med HVAC enheter via låg spänning kontrollera ledningar. Varje funktion av en termostat måste en lämplig tråd som löper från termostaten till VVS enheten. Beroende på vilken typ av VVS enhet du har, antalet sladdar kan vara allt från två hela vägen upp till åtta. Två tråd system värmer bara, och genom att lägga till ytterligare funktioner, du lägger till en annan tråd för varje.

Instruktioner

•Vrid av strömmen till VVS enheten. Det blir en switch på sidan av enheten som styr strömmen till. Vrid den till "off" läget.

•Ta bort access panel på framsidan av ugnen och ställ det åt sidan.

•Look för kontrollstyrelsen inuti ugnen. Det kommer att ha en terminal strip på den där den låg spänningen kontrollera ledningar krokar upp till. Terminaler på terminal strip kommer mest sannolikt att "R, Y, W, G och C." Om din ugn har en andra etapp kyla eller värme, kan du ha "Y2 och W2." Trådarna i ugnen kontroll styrelsen kommer att anslutas till samma märkt terminalerna på termostaten.

•Look på och anteckna vilka kablar gå till vilka terminaler. Terminalerna som styr uppvärmningen är "R och W." "R" terminalen är kraften terminal och oftast har den röda sladden ansluten till den. "W" terminalen är uppvärmningen terminal och oftast har den vita kabeln ansluten till den. Terminalerna som styr kyla är "Y och C." Om du har luftkonditionering, kommer du att märka att det finns två trådar anslutna till detta som kör till din utanför kylaggregatet. Det blir också en tråd kommer från "Y" terminal att termostaten, och den är oftast färgad gul. Om termostaten använder ström från ugnen, körs den svarta kabeln från "C" terminal till termostaten. "G" terminal kontrollerar ugnen fläkt fläkt som kan användas separat vid termostaten från värme- och kylsystem. Kabeln som är oftast ansluten till detta är den gröna ledningen.

•Kontrollera att se om ditt system har de ytterligare terminalerna "Y2 och W2." Dessa terminaler finns om ugnen eller luftkonditioneringen har ett "andra steg" av värme eller kyla. Vad detta gör är att ugnen eller luftkonditionering att första kom igen med en låg inställning att se om det kan uppfylla uppvärmningen eller kylning krav. Om du efter en viss tid, temperaturkravet inte är nöjd, kommer att ugnen sparka till en högre inställning till slut uppvärmning eller kylning behov. För den andra etappen värmen, "W2" terminalen används och detta är vanligt förbindelse med en brun kabel från styrelsen ugnen kontrollen till termostaten. För andra skede kylning, "Y2" terminal används och förbinds med ljus blå tråd från ugnen kontrollstyrelsen till termostaten.

•Placera enhetens lucka igen efter att identifiera alla termostat kablar.

•Starta makten tillbaka till VVS enheten.

Tips & varningar

  • Se till att strömmen är avstängd till VVS enheten innan du gör något arbete på enheten. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i skada enheten och/eller orsaka elektriska stötar till dig själv.