Hur man identifierar en Chili peppar

Med massor av sorter och ett brett utbud av färger och smaker av chili peppers behöver ibland även master trädgårdsmästare eller kocken hjälp att plocka ut paprika. Allt från mild på tungan till en mun-bränning risk, och lära sig att identifiera säkert från att skållning skulle vara till din kulinariska fördel. Här är några tips att plocka val chilipeppar.

Instruktioner

•Look på formen på chili peppar. Breda och runda former som gröna och orange paprika är milda i smaken, medan längre och tunnare paprika som gemensamma tabasco peppar och tegelröda tien tsin paprika smak mycket varmare.

Obs färgen av paprika. Medan paprika kan variera i färg från djup djungel grön konstruktion orange eld röd, begränsa många arter sig till en viss färg. Till exempel jalapeno paprika är mörkt grön till röd, pepperonchi paprika är gul-grön och cayenne peppar är en djupt röd nyans.

•Tasting vissa paprika kan du avgöra vilken typ de är. Bita i en röd paprika kommer att vara lika stark som bita i ett äpple, medan tugga på en habanero peppar får du riva upp från den brännande hettan. Var mycket försiktig när smaka ovanliga paprika---som med flera arter, mindre paprika kan vara den mest kryddig.

Tips & varningar

  • Ta en liten flisa av en smak när du försöker identifiera en typ av chilipeppar. Habanero chilipeppar har en Scoville betyg mellan 100 000 och 350 000; endast tre arter av peppar är varmare.