Hur man Hybrid egna blommor

Hur man Hybrid egna blommor

Experimentera med att göra hybrid blommor är en hobby för trädgårdsmästare och en möjlighet för forskning på många laboratorier och universitet. Till hybrid dina egna blommor, leta efter de bästa egenskaperna hos två växter av samma släkte och välj växter att smälta utifrån förbättra doft, färg, storlek, motståndskraft mot sjukdomar och härdighet av växterna genom deras hybrid. Bra växter hem trädgårdsmästare kan försöka hybrid inkluderar dagliljor, hosta, krysantemum, ringblommor, rosor och petunior.

Instruktioner

•Välj två släkte-relaterade växter som är starka, blomstrande och inte visar tecken på sjukdom. Hålla ett öga på växterna och vänta på knopparna att vara nära tiden för att öppna men inte öppnat ännu.

•Öppna två papperskassar och slip var och en över knopparna av dina två utvalda växter. Stäng av påsen runt stjälkarna för varje planta. Loop en längd av snöre runt väska öppnandet och knyta den för att hålla påsen på plats. Binda inte det alltför snäva eller stammen kommer att skadas.

•Titta på för avtäckta blommor på växter att öppna och blommar, vilket kan ta bara en dag eller flera dagar, beroende på anläggningen. Ta försiktigt bort påsar när du vet blommorna inne är öppna. Inte stöta blommor huvuden för att hålla pollen ostört.

• Använd en bra pensel att borsta pollen som gula eller bruna damm från tips av flera manliga ståndare på blomman. Omedelbart flytta borsten till den andra blomman och gnugga borsten längs toppen av enda, klibbiga kvinnliga pistillen som liknar en tub med och utvidgade cap på toppen.

•Loop en twist slips på stjälken av växter nära blomma huvudet att markera blommorna som har varit arga pollineras. Vänta tills blomman att stänga, släppa kronblad, bildar en frökapsel och torka innan du samlar dina hybrid frön.

•Skriv ned överordnade växternas släkte och art i en anteckningsbok, liksom på behållaren du lagra dina frön i. Under de följande vegetationsperioder efter din hybrid har planterats, observera de egenskaper som du ser i anläggningen att avgöra om ytterligare korsa av de föräldrarna skulle vara värt.

Tips & varningar

  • Till hand pollinera utan att använda en pensel, nyp bort en av flera ståndare från en blomma och gnid den direkt på den enda pistillen av andra blommor.
  • Använda en andra borste att samla pollen från andra blomma och flytta det till pistill av först, om så önskas.