Hur man hittar en lämplig stege

Hur man hittar en lämplig stege

Många overhead jobb innebär användning av stegar. Enligt Consumer produkt Safety Commission (CPSC), behandlas 164.000 personer årligen för stege-skador. Fall från höjd kan resultera i allvarliga och invalidiserande skador och i värsta fall döden.

Vidta försiktighetsåtgärder inte bara när du arbetar på en stege men när man väljer en stege för jobbet. Minska risken för skada genom att följa några enkla riktlinjer när du väljer en stege.

Instruktioner

•Välj typ av stege bästa lämpade för jobbet. De vanligaste typerna inkluderar Stegpallar, trappstegar, rak, förlängning och ledade stegar. För inomhus- och lägre jobb, kan Stegpallar eller trappstegar göra susen. För utomhus och högre sysselsättning, kan en högre stege eller förlängning stege fungera bäst. Ledade stegar kan användas som raka stegar, vikta för användning som trappstegar eller formas till en byggnadsställning.

•Utvärdera arbete område villkorar. Om marken är ojämn eller vått, om klättring kommer att blockeras, om arbetet kommer att utföras nära kraftledningar eller strömförande utrustning eller om det är en hög trafik eller begränsat utrymme område, stege val kommer att vara nyckeln till jobb säkerhet och framgång.

•Bestäm vad vikt stege är skyldiga att inneha. Den maximala vikten (användaren plus material) en stege är utformad för att håll kallas för stegen plikt betyg. Enligt ANSI American National Standards Institute () standard 14,5, plikt ratingklasserna inkluderar typ III lätta (upp till 200 pounds), typ II medeltunga (upp till 225 pounds), typ I tunga (upp till 250 pounds), typ IA extra tunga (upp till 300 pounds) och typ IAA särskild skyldighet (upp till 375 pounds). Varje stege plikt betyg visas tydligt på en färgkodad etikett.

•Välj stege längden som kommer att få jobbet gjort säkert. Enligt amerikanska stege Institute (ALI), ökar använder en stege som är för kort eller för lång risken att falla. En stege faktiska längd är kortare än dess funktionella längd. Stege eller förlängning stegar måste läggas upp i vissa vinklar, minska höjden på stegen kan säkert nå. När beslut fattas om stege längd, kom ihåg att det är farligt att stå på en stege översta steget eller topp tre stegpinnarna av en stege eller förlängning stege.

•Consider stege materialet. Stegar är gjord av metall, trä eller glasfiber. Alla har för- och nackdelar. Till exempel trä sprickor och bär förr än glasfiber, men glasfiber är tyngre att transportera. Metall är lättare än glasfiber och bär bättre än trä, men metal är inte ett säkert val för jobb nära strömförande kraftledningar eller elektrisk utrustning, som metall leder ström. Glasfiber är tålig och nonconductive, men det är inte så ekonomiskt som trä.

•Inspect stegen för potentiella problem innan köp. Se för lös stegpinnarna eller steg på alla stegar. På trä stegar, titta efter sprickor, sprickor eller tecken på slitage. På metall stegar, leta efter bucklor, skarpa kanter, och böjda skenor eller stegpinnarna. Metall stegar har halkfri gummi eller plast fötter och halkfria steg. Glasfiber stegar bör vara fri från sprickor och missfärgningar.