Hur man hittar de viktigaste vatten ventilen i ditt hus

Hur man hittar de viktigaste vatten ventilen i ditt hus

Att veta var den viktigaste vatten avstängning är i ett hus är av kritisk betydelse. du behöver veta exakt var den är i en VVS nödsituationer eller när du ska försöka DIY VVS reparationer. Att veta var denna ventil är kan hjälpa till att mildra potentiellt betydande vattenskador. I allmänhet denna ventil markeras antingen för funktion eller logiska i placering, men att lokalisera den tidigare att det finns ett verkligt problem är smart planering.

Instruktioner

•Head till källaren eller tillgång, där majoriteten av hem apparater finns. Avstängning ligger vanligtvis nära tvätt eller vatten värmare fixturer; den har ett svart eller blått handtag. Använda en ficklampa för ökad synlighet vid behov.

•Bekräfta fixturen funktion genom att stänga ventilen. Om det är ett handtag, kommer 1/4 varv (så att handtaget är horisontella) Stäng av vattnet. Om det är en knopp, Rotera moturs tills handtaget blir längre. Ofta finns det en hörbar förändring när vatten trycket minskar. Aktivera en kran att bekräfta att detta stänger av vattentillförseln.

•Bestäm om ventilen är redan märkt att fungera. Om inte, ta en markör och skriva "viktigaste vatten" på röret eller angränsande yta.