Hur man hämtar en liten artikel från ett handfat handfat avlopp

Hur man hämtar en liten artikel från ett handfat handfat avlopp

Detta är ett trick med en våt/torr dammsugare med strumpbyxor över vattenslang för att hämta något av värde som har gått i handfat diskbänken avloppet. Det gäller bara att artiklar som är tillräckligt små (och ljus nog) att komma tillbaka genom plug hålet. Men om det var hur det gick ner, då du bör hämta den med denna idiotsäker metod. Ringar, örhängen och även små guldkedjor kan hämtas på detta sätt.

Instruktioner

Redo dammsugaren

•Du måste ha bred cirkulär röret (2,5 inches inre diameter), som på de flesta våt/torr dammsugare, redo att placera i handfat diskhon över plug hålet. Med hjälp av bifogad fil kommer förmodligen vara svårare eftersom du behöver alla bredden på detta stora oförändrad sug hål att göra jobbet. Koppla in dammsugaren nära diskhon.

•Var strumpbyxor och Linda in det, fördubblades upp, under slutet av slangen. Detta tillåter luft att passera genom det och tillbaka in dammsuga, svällning något fast föremål mot strumpbyxor. (Självklart, inga fasta föremål kommer att passera genom strumpbyxor och in i röret. Med bara ett lager strumpbyxor är det möjligt för en skarp kant av en ring eller ett liknande objekt att rippa strumpbyxor och sugas tillbaka in i dammsugaren.) Du kanske vill få en liten gummisnodd och placera den runt strumpbyxor att säkra det till slutet av röret kommer från maskinen. Sedan, när du manövrering runt i handfat diskhon, kan du fokusera helt på var du vill sikta slangen utan att behöva oroa den strumpbyxor kommer från munstycket.

•Ta bort alla avtappningspluggen som kan hindra en tydlig passage ner i handfat diskhon rinna. Du behöver bara tryck avlopp-frigöringsspaken ner och dra ur kontakten. Om tvättstället är gammal, kan det bara vara en gummi plugg in där. Ta det ut och placera den på utsidan av tvättstället och ur vägen.

•Bring i slutet av röret täckt med strumpbyxor i handfat diskbänken. Aktivera vakuum. När det är sug genom röret, placera röret på plughole.

•Om objektet är fortfarande i röret, det kommer att sugas genom avloppet öppna, återstående i sug strömmen och bifogas strumpbyxor tills du stänger vakuumet av. Vänd inte dammsuga bort ännu! Med din dyrbar ring föra örhängen eller vad gick vilse i avlopp bifogas strumpbyxor av sugningen av dammsuga, röret ur diskhon nu. Ta i slutet av röret till en tabell eller varhelst du vill släppa objektet och stäng av vakuum. Det objekt som du har hämtat kommer bara släpp på detta område.

Tips & varningar

  • En Shop-Vac varumärke våt/torr dammsugare är utformad för vatten och har enorma sug i situationer där det finns vatten, så detta är ett självklart val för denna typ av jobb. Det är viktigt för slangen att ha minst en 2,5-tums inre diameter, som du hittar i butiken-Vac modeller som är större än 14 gallon. Du kan köpa tillbehör till en standard 1,25-tums slang, men det är nog bättre att köpa en enhet som är pålitlig och slitstark. Det finns andra märken av dammsugare som kan göra ett bättre jobb på andra arbeten, inbegripet hantverkaren. Dock kommer top-of-the-range hög prestanda hantverkaren in på $218, medan du kan köpa en top-of-the-range Shop-Vac som Shop-Vac 962-12-00 5HP 12 Gallon lugnt Ultra Pro vakuum för drygt $100. Både hantverkaren våt/torr dammsugare är 16 gallon och största Shop-Vac är 12 gallon. För det här jobbet, behöver du inte kapaciteten, men du behöver möjligheten att använda bra sug genom vattenslang att vända tyngdkraften på en tung bit smycken.
  • Vatten och El inte blanda, så var försiktig hur du ansluta Shop-Vac. Dessutom kan det blåsa en marken-fel uttag eftersom det inte kan klassas för denna typ av anslutning. Du kan behöva koppla in den utanför badrummet. Marken-fel utlopp behöver återställas för att få alla de andra marken-fel butiker på samma krets tillbaka på igen!