Hur man håller tomat växter varma

Tomater är söta, röda Kyssen av sommaren, men det är inte hur de börjar. Tappert startas tomat plantor på våren, innan vädret har värmts upp. Sedan är de planterade i utomhus jord som är fortfarande på senvåren temperaturer, i händerna på den oväntade mild frosten.

Vad är tomat trädgårdsmästaren göra? Tja, är här några steg att ta för att se till att din vackra tomatplantor gör det till de varma dagar kommer att förse dig med vad många tycker är det mest sublima sommarens fester.

Instruktioner

Håll små plantor varmt inomhus

•Starta tomat plantorna inomhus, frost ca sex veckor innan din beräknade sista datum. Använda fröplanta tråg eller små krukor, och kluster dina växter nära varandra. Förvara dem i en öppen kartong att isolera dem. Hålla dem i som varm ett läge som möjligt, speciellt på natten.

•Ställ in din box ovanpå en uppvärmning pad som är isolerad från vatten. Se till att plattan är inställd på låg, och också att det inte är en pad som stängs av automatiskt efter två timmar. Om rummet inte är varm, drapera en filt över rutan.

•Använd en lång lampa, eller en som du kan hänga över din box. Använd en 100 Watts glödlampa in ungefär tolv till arton inches ovanför topparna på växterna. Detta kommer att hålla dina växter varma i deras box tills de når ungefär fyra inches tall, tid att sätta dem i större krukor.

•Flytta din transplanterade plantor till en varm, solig, inomhus plats. Håll vrida dem dagligen för att hålla dem växer rakt. Du kan fortfarande hålla dem i en låda, skydda dem på natten med en filt. Om platsen kommer att vara under fyrtio grader Fahrenheit på natten, flytta dem till en varmare plats för natten.

Hålla din tomat växter varma utomhus

•Transplant din plantor till större krukor efter din frost har gått. Placera dina krukor utomhus. Lämna dem i deras box för ett par dagar. Ett lager av bubble wrap runt och under krukorna och över toppar--eller wrap varje pott och växt i en cirkel med bubbelplast, ställ sedan in dem alla på en bit bubbelplast.

•Starta plantering din tomat plantor i trädgården, i marken eller i deras permanenta krukor, när dagstemperaturen stiger över 50 grader Fahrenheit. Du kan köpa glas miniväxthus för att täcka dina växter och hjälpa dem att samla extra värme. Du kan också använda din bubbelplast igen, kring varje växt och kruka med ett bra lager. Om Tomatplantorna i krukor, sätta en bit bubbelplast under krukorna.

•Ta bort bubbelplast eller miniväxthus på dagtid, när dagarna är varm nog. Fortsätta isolera dem på natten tills alla fara sen frost har passerat. Du bör ha friska tomatplantor, minst en fot lång, bara veckor efter din sista frost.

Tips & varningar

  • Inslagning tomatplantor i bubbelplast är lätt. Bara täcka med en tomat bur (eller en cylinder med hönsnät) in med bubbelplast. Säkra wrap med plast band, och låta en extra tum i botten för extra skydd. Täcka toppar på natten tills nätter värma upp över 45 grader. Ge din tomat växter gradvis tid att "härda ut" (Justera till utomhus). Ta bort deras isolering på dagtid den första veckan eller två, ersätta den på natten. Dagarna att bära frukt på frön eller plantor är daterad från den punkt du placerar dina plantor i din trädgård.
  • Titta på din väderprognos för oväntade sena froster. Avslöja dina växter på dagtid om det är varmt, att se till att de inte överhettas.