Hur man gör Wisteria växer snabbare

Hur man gör Wisteria växer snabbare

Wisteria är en robust, woody vinstockar med ljust gröna blad och härlig lavendel blommor som liknar klasar av druvor. Wisteria vinstockar används ofta att täcka bersåerna, spaljéer och staket. Även om wisteria kan växa upp till 10 fot i ett år, kan vänta på att täcka din berså verka som alltid när det är varmt utanför och du vill sitta i dess skugga. Medan det finns inget sätt att garantera att din wisteria kommer att växa i en bestämd takt, för den högsta sannolikheten för att den ska mogna så fort som möjligt, växa det dess mest önskade villkor.

Instruktioner

•Välj den bästa trädplantering platsen för din wisteria. Välj en plats som har god jord dränering och blir minst sex timmars full sol varje dag. Ännu bättre är en plats där rötterna kvar i skugga större delen av dagen men rankan själv blir full solexponering. Leta också efter en plats som har eller som kan rymma en robust spaljé eller annat stöd för vinstockar.

•Dig ett hål ungefär lika djup som den wisteria behållare och ungefär tre gånger större. Ta bort blåregn från dess behållare och placera anläggningen i hålet.

•Mix marken du grävt med torv eller kompost på förhållandet ungefär två tredjedelar jord och en tredjedel torv eller kompost. Fyll i hålet om halvvägs och sedan vatten i jorden. När vattnet har dränkts i marken, fyll resten av hålet och försiktigt klappa smutsa ner runt wisteria. Vatten växten grundligt.

•Täcka toppen av jorden runt wisteria med en 2-tums lager av kompostmaterial.

•Water uppgå till ca 1 tum per vecka. Gödsla med vattenlösliga gödningsmedel om en gång varannan vecka. Det rekommenderas ofta att du inte gödsla wisteria. Detta råd gäller trädgårdsmästare som försöker stimulera blomma tillväxt. Vill du helt enkelt dina vinstockar växa lika stor och lika lång som möjligt, gödsla.

•Tend din anläggning noggrant. Vatten när bladen har vissnat, och hålla ett lager av kompostmaterial över marken under anläggningen. Försiktigt Linda längre vinstockar runt spaljé uppmuntra uppåtgående tillväxt. Wisteria växter är allmänt pest free, övervaka dina vinstockar för tecken på skadedjur eller andra problem.