Hur man gör VVS reparationer

Du kan spendera mycket tid på att hålla vattnet flödar i ditt hem, men frågan är om du vill göra det. Grundläggande VVS reparationer är inte svårt, men vissa vattenfrågor kan vara komplicerat och svårt att slutföra om du inte har kunskapen eller de rätta verktygen. Många människor är bekväm med grundläggande reparationer, såsom fastställande läckande kranar och att ta itu med rinnande toaletter, men många väljer också att vända sig till VVS proffs hantera dessa arbetstillfällen och mer komplicerade reparationer.

Instruktioner

•Understand hemmets vattentillförsel och dräneringssystem. Vet de platser av varmt och kallt vattenrör det orm genom hem och där avfall och avlopp-rör bly.

•Locate akut vatten avstängningsventilerna för handfat, toaletter och duschar. Också hitta den viktigaste vatten avstängning för hela huset. Om ditt hus värms med varmt vatten, Tänk på att stänga vattnet i systemet kan kräva avstängning brännare eller varmvattenberedare. Inte göra något med dessa system om du inte förstår hur de fungerar.

•Invest i skiftnycklar. Du behöver grundläggande och särskilda VVS skiftnycklar. En rörtång är en skiftnyckel med räfflade käftar. Du behöver två--en för holding ett rör eller montering och en för att vända den anslutande bit. Justerbar spud skiftnycklar vända stora platt-sidig nötter. Hylsnycklar för nötter och ventiler används för kranen stjälkar. Kedjan skiftnycklar och rem skiftnycklar har längder av kedja eller tyg som slinga runt stor diameter rör att hålla dem. En insexnyckel av lämplig storlek tar bort en kran ventilsätet.

• Fyll din verktygslåda med andra verktyg och levererar. En bågfil kan skära rör, men det finns specialdesignade Fräsar för koppar, stål och plast röret. Avloppsrensning verktyg är en kolv och en skruv (även känd som en orm), som är en lång flexibel slang med en spiral krok i ena änden och ett lås på den andra. Några skruvar är manuell och några är motordrivna. Pipe gemensamma förening eller rörgänga används runt anslutning trådar. Rörmokare kitt används för att täta fogar. Packning, även kallad fuktspridande, används för att reparera kranar.

•Basic reparationer omfattar fastställande av en läcka. Unclogging ett avlopp, clearing huvuddräneringsventilen och byta ut olika delar av en toalett. Blockeringar kan orsakas av en täppa i huvuddräneringsventilen inte i ett rör som monteras direkt på en fixtur. Avfallsflöden nedåt och blockeringen kan finnas under den lägsta igensatta fixturen. Du skulle kunna klara det genom att öppna huvuddräneringsventilen i huset. Om dräneringen är inte helt blockerade men bara trög, tackla problemet från ovan--ventilera stacken som du kommer åt från taket.

Tips & varningar

  • De vanligaste problemen i ett hus är en läcka eller en täppa. Detta är de enklaste problem att reparera. Har namnet på en ansedd rörmokare lätt tillgängliga för en nödsituation.