Hur man gör Spa kemisk underhåll

Hur man gör Spa kemisk underhåll

En bakgård spa är ett sätt att koppla av efter en lång dag. Spas använder en kombination av varmt vatten och pulserande jets arbeta knop av muskler och ger en känsla av välbefinnande. Eftersom ett spa använder varmt vatten, kan de bli en varm bädd av bakterier och smuts. Sättet att hålla det händer, är att använda kemikalier för att behandla vattnet i ditt spa. Så kan du se till att ditt spa är felfri.

Instruktioner

•Känn vattnet med en spa provningsbanan. Hålla provningsbanan i handen, och sänk det helt under vattnet. Swirl strip två eller tre gånger. Ta bort remsan och jämför den med tabellen. Detta finns oftast på behållaren test strip.

•Lägg till spa Sanitizer till ditt spa, om provningsbanan indikerar att nivån är låg. Spa sanitizers kan vara klor, brom eller biguanide. Klor är den vanligaste, och är det samma sanitizer används i simbassänger. Brom är en favorit bland människor som äger Spa, eftersom den ger mycket av samma förmån som klor, men inte producerar lika många lukter. Det tål också högre temperaturer. Biguanide är en sanitizer som dödar bakterier genom att attackera cellväggen. Det tål även hög temperatur.

•Balance pH. PH-värdet är mätning av väteatomerna i vattnet. För spa är den optimala nivån mellan 7,2 och 7,8. Ett spa som har ett pH-värde som är för låg kan vara sura och korroderar spa. Om pH är över 7,8, är spa alltför basiskt som kan orsaka skalning på ditt badkar. Detta är en färgning av badkar väggarna från mineral i vattnet. Få pH-nivå där det behöver vara, med hjälp av kemikalier.

•Shock ditt spa med ett oxidationsmedel en gång i veckan. Ett oxidationsmedel hjälper till att rensa vattnet av död hud celler och hindrar vatten från att bli grumlig och ditt system från att vara igensatt. Om du startar din spa regim från grunden, Använd en klor oxidationsmedel. Men om du redan är i en rutin med din kemisk sanering, använda en icke-klor oxidationsmedel.

Tips & varningar

  • Var noga med att byta vatten varje 60 till 90 dagar. Även om du är ständigt är sanitizing ditt vatten, allt du gör förlänga det oundvikliga--som vatten ska så småningom bli smutsig. Genom att ändra vattnet, kan du ha en fräschare spa-upplevelse.