Hur man gör hästen gödsel gödselmedel

Hur man gör hästen gödsel gödselmedel

Hästgödsel är en naturliga, organiska substans som lägger till näringsämnen och organiskt material i en trädgårdsjord. Genom att vrida hästgödsel till gödsel drar du av miljön genom att minska mängden flugor, döda patogener och förbättra markförhållanden. Komposterad hästgödsel ger dig även möjlighet att bli av hästgödsel själv, utan att betala för borttagning. En 7-fots kvadrat gödselhög tar upp till sex månader att bryta ner på vintern och upp till tre månader på sommaren. Blanda den ruttnade gödseln i marken att lägga näringsämnen eller använda den som en ekologisk marktäckning.

Instruktioner

•Build en gödsel pile som är 7-fot-torget och 3-fot hög. Detta är en hanterbar storlek komposthög. Välj en webbplats som är nivå, något förhöjd och är tillgänglig för maskiner som traktorer. Försöka sätta främst hästgödsel i högen och mindre sängkläder. Gör detta genom att bara ta bort smutsiga sängkläder från hästarnas spiltor och använder mindre sängar när du rengör dem.

•Starta komposthögen regelbundet för att förbättra luftning och uppmuntra nedbrytning. Använda en traktor att vända högen eller en pitch för för mindre högar. Aktivera högen så ofta som möjligt eller på minst varje vecka. Om du inte kan använda en traktor på större kompost högar, borra hål i PVC-röret och sätt in röret i högen. Luften kommer att resa ner i röret och ut hålen, öka luftning. Använda pipes som är 5-fot lång för 3-fots högar.

•Water kompost högen när det blir för torrt. Krama en handfull gödsel - om det känns som en vred ut svamp, det har tillräckligt med vatten. Om det är torr och smulig, måste du vattna den. Under regniga trollformler, omfatta högen med en presenning att förhindra den från att få vatten loggas. Sväng högen efter ett kraftigt regn att torka ut det översta lagret och sprida fukt till de nedre lagrarna.

•Var temperaturen i högen med långskaftade kompost termometer. Högen kommer att börja med en låg temperatur på 50 till 110 grader Fahrenheit. Som det börjar att bryta ner, kommer att temperaturen öka till 160 grader. Optimal nedbrytning sker mellan 135 och 150 grader Fahrenheit. Högarna är kallare på vintern och varmare på sommaren. En hög som är konsekvent över 160 grader Fahrenheit bör delas i mindre högar.

•Yta komposten genom att låta det bota i tre veckor. Gör detta när nedbrytningsprocessen är klar, gödsel ser ut som mörka, smulig jord och temperaturen sjunker till cirka 100 grader Celsius innan stabilisera på samma yttre temperatur som omgivningen. Lägg till trädgården i förhållandet 2 bushels per 100-kvadratfot trädgård.

Tips & varningar

  • Ogräs kan ibland införas från uncomposted hästgödsel, så se för och dra några ogräs innan de blir ett problem.