Hur man gör en Teardrop Valance

En teardrop formade valance är unik och kommer att lägga till lite lyster till ditt rum. Monterad på utsidan av ditt fönster med en dekorativ spö, kan du använda den med eller utan gardiner. Denna kappa har en v-form som gör att du kan lägga till en dekorativ utsmyckning som du väljer. Möjligheterna är oändliga men du kan lägga till en teardrop formade glaspärla eller en silk tofs--något som dinglar fungerar. Detta gör det själv projekt kan ta dig tid att slutföra men slut resultatet kommer att lägga stil och elegans till ditt fönster behandling.

Instruktioner

•Measure ditt fönster för utvändiga fästen och en dekorativ spö. Starta i det yttersta vänstra hörnet och mäta till det yttersta högra hörnet.

•Bestäm beloppet av ersättning du vill ha din valance att ha. Det betyder hur mycket bredare vill du ha din kappa än ditt fönster. Används för att räkna ut hur mycket tyg att köpa. Ta storleken på fönstret, lägga till på ersättning plus minst fyra inches för sömmar och sex inches för rod fickan. Om du har köpt en tjock stav, kan sex inches inte vara tillräckligt. Justera baserat på stången du kommer att använda. Du kommer att behöva använda vissa dom men det är bättre för att köpa extra tyg än för att vara kort. Köpa mer siden tyg än liner. Liner kommer att minst sex inches kortare än det övre tyget.

•Draw en mall för din valance med papper eller affisch styrelse. Mallen ska vara i formen av en rektangel med en punkt på toppen. Visualisera ett hus, som är den form du vill, en lång, rak kant längst ner, två korta sidor och en spetsiga kant längst upp. Börja med rektangeln. Det bör vara bredden och höjden av din valance plus en tum för varje. Så, om din valance är 30 inches bred, mallen kommer att vara 31 inches. Använda en måttstock, göra ett märke, dead centrerar på den övre kanten. Gör två mer märken, en tredjedel av vägen ner på båda sidor. Kontrollera att de två varumärkena är även över. Om du gör det första märket, tre inches ner på vänster sida, måste det vara tre inches ner till höger också. Du raka linjer. Ta din måttstock och ansluta alla tre prickar. Du bör ha ritat en triangel. Skär längs de två översta raderna du drog, lämnar en längst ensam. Du vill klippa kanterna för att bilda en punkt på toppen. Nu bör mallen formen på ett hus.

•Säkring gränssnitt till översta sidentyg, efter instruktionerna som medföljer gränssnittet. Detta ger silke något kropp.

•Lay övre tyget nedåt på en stor, platt yta. Markera sex inches från överkanten. Placera mallen på detta märke och spåra den. Upprepa detta steg med fodret. Det är inte nödvändigt att lämna sex inches på slemhinnan. Bara lägga ut mallen och spåra den.

•PIN två bitar av tyg tillsammans på höger sidorna och sy dem. Sidorna du vill inför utåt på tyget bör möta ner och rörande. Vill du sy det inifrån och ut. Rada upp dem på poäng och botten sektioner. Fodret blir sex inches kortare än det övre tyget. Sy två stycken tillsammans, lämnar toppen öppen så kan du stänga.

•Vrid valance höger sida ut och järn den.

•Fold övre kant över på siden tyg och sy det stängde. Detta kommer att vara din stav ficka. Det bör också stänga den öppna övre delen.

•Lägg till på oavsett dekoration du vill peka av din kappa och hänga den.