Hur man gör en potatis källare

Hur man gör en potatis källare

Din stora-stora-farföräldrar lagras sannolikt deras potatis och andra rotfrukter i en jordkällare eftersom de saknade kyl. En rot (eller potatis) är en plats i marken som använder naturliga kyla för att bevara grönsaker. Det håller en temperatur av 32 till 40 grader Fahrenheit och en luftfuktighet omkring 85 till 95 procent. Du kan göra en potatis källare genom att sjunka en soptunna i marken, bygga på insidan källare-grunden för huset eller gräva i marken eller i sidan av en kulle.

Instruktioner

•Dig ett hål i marken djup nog att hålla sopor kan med 4 inches utsatt ovan jord. Efter att placera burken i marken, fyll den med potatis och säkra locket ovanpå. Skyffla jord runt utsatta omkretsen av sopor kan. Täcka locket med halm eller marktäckning och placera ett ark med plast ovanpå. Detta håller potatisen torr.

•Dig en potatis källare i sidan av en kulle. Det enklaste sättet att göra detta är med en grävskopa. För att förhindra att rötter växer inuti källaren, se till att webbplatsen inte är nära ett stort träd. Gräva ut ett område på minst 10 fot djupt för komplett temperatur stabilitet. Använda trä för att bygga hyllor, lådor och plattformar. Plats hyllor en till två fötter från väggarna för god luftcirkulation. Packade jorden kan räcka för golvet i källaren. Linje väggar och tak med trä som ceder loggar. Bygga dörrar av trä också. Placera en termometer och en hygrometer i källaren så att du kan kontrollera temperaturen och luftfuktigheten.

•Build två väggar i nordöstra hörnet av din källare för en potatis källare. Fundamentväggarna av källaren fungera som de andra två väggarna. Använda stud och styrelsen som material för väggarna du bygga. Isolera innerväggar, tak, rör, kanaler och dörr för att hålla värmen ute. Ventilationen måste tillåta kall luft från utanför för att komma in i en jordkällare och den unkna luften skall utföras.

Tips & varningar

  • Det är bäst att kontrollera temperaturen och luftfuktigheten i din källare varje dag.
  • Alla källare, oavsett vad stil, behöver en termometer och hygrometer kontrollera temperaturen och luftfuktigheten.