Hur man gör en hylla arrangör för burkar

Hur man gör en hylla arrangör för burkar

Hermetisk mat objekt lagras kan vara en utmaning, särskilt om du inte har ett organisatoriskt system. Men de stack enkelt i prydliga rader, kan det vara svårt att nå sista några burkar på baksidan av skåpet. En lösning på detta är att lagra dina burkar hemgjord organisera lagerplatserna. Kommersiella kan lagringssystem kan vara dyrt, men hemmagjord lådor är praktiskt taget gratis. Burkar kommer att rulla på framsidan av bin, sätter mindre press på dig att nå dem, om du gör dem korrekt.

Instruktioner

•Ta bort locket från din skokartong och damm ut båda. Skär kanten av kanterna på locket med en mattkniv. Skokartonger mer än 6 inches bred är perfekta för detta projekt.

•Measure diametern och höjden på en av konserver du planerar att lagra. Mäta en kan samma storlek som de flesta burkar du brukar ha i ditt hus. Till exempel, om du äter en hel del konserverad soppa i 16-uns burkar, mäta en 16-ounce kan. De flesta av dessa mäter cirka 4 inches tall med 2 inches bred.

•Draw en rektangel på en av kort slutar dina shoebox samma längd och bredd som diameter och höjd av kan, i detta fall 2 inches av 4 inches, i detta fall. Den nedre kanten av rektangeln bör vara ca 1/2 tum ovanför den nedre kanten av den sidan av skokartongen. Klipp ut en rektangel med en mattkniv.

•Vrid rutan runt så du kan se den intakta korta änden av rutan. Mäta ungefär 2 inches ner insidan av den intakta korta änden och dra en linje. Utrymmet mellan linjen och den övre kanten av rutan ska matcha diametern på dina burkar.

 rad upp en kortsida av locket lappa med blyertspenna linje i rutan. Tryck i andra änden av locket bit i kanten på rutan nedanför den rektangulära hål, att skapa en ramp. Kör en pärla av varmt lim runt kanterna på locket lappa. Låt limmet torka i ca 15 minuter.

•Placera burkar på rampen i rutan. När du tar bort burkar från den rektangulära hål i ena änden av rutan, resten kommer att falla framåt.

Tips & varningar

  • Spray paint skokartongen eller täcka i dekorativa papper för användning på öppna hyllor eller helt enkelt att piffa upp ditt skåp.