Hur man gör egna 1/4 runda fönster som täcker

Hur man gör egna 1/4 runda fönster som täcker

Kvartalet runda fönster är härlig liten paj-formade fönster med en båge på ena sidan. Att göra gardiner för dessa fönster kan verka som en utmaning, men de är förvånansvärt lätt att klä upp. Välj din gardintyg baserat på hur mycket ljus du vill blockera vid fönstret. Ofta, användas aktre språnget, eller tunna material för att filtrera ljuset och minska bländning.

Instruktioner

•Measure längs arch fönster höljet. Klipp en bit ihop haken och tejp till denna längd med sax. Dubbla denna mätning för längden på tyget.

•Measure höjden på fönstret på den vertikala sidan. (Om den horisontella sidan är längre, sedan använda det mätningen.) Lägg till sex inches för volanger och fållar. Klipp ditt fabric.

•SEW en 1/2-tums hem runt alla sidor av tyget. Järn-fållar. Ös en lös söm tvärs över ena långsidan av tyget. Detta kommer att vara din arch sida. Dra den lösa stygn tills tyget är längden på krok och ögla.

•SEW på baksidan av insamlade kanten till fuzzy (loop) sidan av krok och ögla tejp. Tryck på den klibbiga tillbaka krok sidan av bandet i undersidan kurvan av fönstret höljet att se till att den fastnar väl.

•Skruva en kopp krok in i 90-graders hörnet av fönsterbrädan så nära fönstret som möjligt.

•Tryck på krok och ögla band tillsammans. Samla ihop tyget jämnt mot 90 graders hörn. Bilda en boll med tyget med flera gummiband eller säkerhetsnålar. Tuck tyget under in bollen till den storlek du vill ha. Loop gummiband eller ett stift över cup kroken att hålla gardinen på plats.

Tips & varningar

  • Dessa gardiner är lätta att ta av och tvätta. Ersätta din gummiband varje gång när de kommer blir sprött från solen. Du kan också lägga till krok och ögla band längs de platta sidorna att förhindra luckor av ljus.