Hur man fixar slet nettas tyg

Hur man fixar slet nettas tyg

Nettas tyg, som tyll och spetsar, är mycket tunt och rips enkelt. Det är ofta i en stödjande roll under full kjolar eller som en trim, kan men stå i centrum som den viktigaste tyg av en klänning eller blus över en slip eller linne. En reva i nettas tyget i din favorit klänning eller blus betyder inte att du har att förpassa ditt plagg i soptunnan. Lite arbete med nålen kan spara ditt nettas fabric--en billig fixa det--noggrant gjort--ser nästan bra som ny.

Instruktioner

•Lay ut tyget på en tabell eller en plan yta. Leta reda på nettas tyget som är rippade. Placera en bit papper eller trasa i en kontrasterande färg nedanför. Om tyget är vit, placera något svart under och om det är svart placera något vit under. Detta gör att du enkelt hittar revor.

•Montera torka nettas tyget där rip ligger med en ren trasa. Ta bort all smuts och skräp från ytan med trasan. Mät längd och bredd av rip med ett måttband och Lägg till 1/4-tums alla sidor av din mätning.

•Kapa en bit tyg som liknar den du reparerar med en sax. Verifiera tyget är samma färg, textur och täthet, eller så nära som du kan hitta. Skär den till den storlek du mätt i föregående steg.

•Centrera snittet bit över hålet från undersidan av tyget och flytta den så den 1/4 tum extra du skära sprids ut lika på alla sidor. Sy bit till tyget runt kanten. Skjut nålen genom klippa bit och det ursprungliga tyget använder lätta tråd som matchar färgen så nära som möjligt.

•Flytta runt det hela bit tills det är sytt till tyget och rippade hålet är helt täckt med den nya pjäsen.