Hur man fixar översvämningen på badkar

Overflow drain på ditt badkar fångar något vatten som når i avloppet öppning, skickar vattnet ner en overflow röret som går lodrätt bakom badkaret. Overflow röret ansluts till en sanitära tee pipa, som har två andra anslutningar som ansluter till avloppet skon eller avfall rör som går vågrätt under badkaret och ett stuprör som fångar vatten från både avlopp skon och spill röret. Läckor från en lös eller korroderade overflow slang kan leda till allvarliga vattenskador i ditt hus om du fixa dem.

Instruktioner

•Kontrollera overflow röret från väggen direkt bakom badkarets spill rinna öppning. Skär en luckan i väggen om en luckan inte finns, såg med ett gips för att göra nedskärningar.

•Inspect spill röret för lösa anslutningar eller korrosion, använda en ficklampa för att tydligt se röret. Om du inte ser några tydliga skador eller lösa anslutningar, ha en assistent köra vatten avloppet overflow öppna medan du tittar på overflow röret från cutout i väggen.

•Dra overflow rörets anslutning med sanitära tee röret med en rörtång tills anslutningen slutar läcker, om det är källan till läckan. Om läckan kommer från någon annanstans, lossa anslutningen mellan overflow röret och sanitära tee med en rörtång och ta bort avlopp skruvarna håller overflow drain cover på plats, så att du kan helt ta bort överflöd röret.

•Placera en ersättare overflow avlopp röret på plats och markera någon överlappning med sanitära tee röret med en märkpenna. Trimma bort överskottet från overflow drain röret med bågfil. Spridningen silikon täta på båda sidor av gummipackningen som kommer med nya overflow röret. Tryck på packningen runt öppningen i röret som berör badkaret.

•Tryck på den nya overflow röret på plats och dra åt anslutningen med sanitära tee med händerna. Bifoga overflow drain omslaget till badkaret och spill röret med de medföljande skruvarna. Titta på overflow röret från cutout som assistent rinner vatten i avloppet overflow öppnas, letar efter läckor. Dra åt kopplingen mellan overflow röret och sanitära tee med en rörtång, om det behövs.