Hur man fixar ett bränsle dörr gångjärn

Hur man fixar ett bränsle dörr gångjärn

När du fyller bilen med gas, måste du först öppna bränsle dörren som omfattar gas cap. Bränsle dörren är fäst på sidan av bilen med ett gångjärn. Eftersom denna gångjärn är utsatt för regn, kyla, snö och många andra väder element, det kan börja rosta och försämras. Ring din lokala bil återförsäljare eller auto verkstad för att ta reda på om de har en ersättande gångjärn för din särskilda märke och modell av bil. Att ta bort den gamla gångjärnet och ersätta det är något du kan göra själv. Var och en göra och modell av bil kan ha lite olika gångjärn och beslag tekniker, men de flesta har liknande komponenter.

Instruktioner

•Öppna dörren bränsle så bred som det kan gå. Placera en skruvmejsel genom metall öglan i insidan centrera av bränsle dörren. Dra i handtaget av skruvmejsel mot dig för att bända upp flikarna gångjärn ur hålen på sidan av bilen.

•Lay bränsle dörren platt på marken, med utsidan av dörren vänd nedåt. Med skruvmejsel fortfarande in i metallringen, använda den som en hävstång till dra metall ringen flikar ur facken på vardera sidan. Avsätta metallringen.

•Sätt spetsen på en platt-head skruvmejsel under en av flikarna på sidan av gångjärnet. Tryck på fliken upp för att släppa den från bränsle dörren. Upprepa med den andra tab. bild gammalt gångjärn av bränsle dörren och ställ det åt sidan.

 rad upp de två stora flikarna längst ner på gångjärnet med öppningarna på baksidan av bränsle dörren. Tryck på flikarna i öppningarna tills gångjärn lås in i placera.

•Sätt i ena änden av nya metallringen i spåret i mitten av gångjärnet. Dra ringen över centrum av gångjärnet och tryck den så att den andra änden av ringen glider in i springan på andra sidan av gångjärn.

•Ta bort alla brutet av flikar från gångjärn hål i sidan av bilen. Lyft bränsle dörren upp till öppningen i sidan av bilen. Rada upp flikarna på sidan av gångjärnet med de två små hål i sidan av öppningen. Skjut det nya gångjärnet ordentligt på plats. Öppna och stäng bränsle dörren några gånger.