Hur man fixar ett Atrium fönster

Atrium är en välkänd fönster och uteplats dörren företag som startade sin verksamhet år 1948. Det är specialiserad på antingen aluminium eller vinyl windows. Även om Atrium är allmänt respekterad för att göra fönstret långvariga och hållbara modeller, kräver fönstren fortfarande underhåll för att hålla dem titta och fungerar som de ska. Många fönster problem bero på felaktig installation. Om din Atrium fönster problem, försöka reparera problemet själv innan du ringer en reparatör för att eventuellt spara tid och pengar. Om din reparationsförsök misslyckas, ringa en professionell.

Instruktioner

•Spray glas med en lösning av hälften vatten och hälften vit vinäger från en sprayflaska att ta bort fläckar, smuts och missfärgning från glaset. Starka rengöringsmedel lösningsmedel orsaka glas att titta molnigt eller skadade under vissa omständigheter, och vit vinäger hjälper till att ta bort rester och återställa glaset säkert när den används med en mjuk trasa.

•Köra vakuum slang längs fönstret spåret att ta bort hinder som kan förhindra att fönstret öppnas och stängs smidigt. Tvätta ur spåret med en mjuk svamp och varmt vatten och sedan torka med en trasa.

•Lubricate fönstret spår med olja om fönstret fastnar i spåret från överdriven friktion. Detta är ett vanligt problem som de fönster åldrarna.

•Köra razor blade eller verktyg kniv runt fönsterkarmen mellan skärp och fönstret stoppa om fönstret har fastnat och kommer inte att öppna. Detta är vanligt efter målning eftersom torr färg fungerar som ett lim som hindrar ett fönster rörelse tills ett vasst föremål tränger det. Använd skyddshandskar för att förhindra oavsiktlig nedskärningar.

•Torr ut genom fönstret med en hårtork om ramen är svullen från överdriven fuktighet. Detta är vanligt under sommarmånaderna med varmare väder. Knacka lätt på fönstrets kanal guider utåt med en gummiklubba och ett litet trä block för att öppna kanalen så fukt flyr mer effektivt.

• Fyll små hål eller defekter i glaset med tydlig nagellack. Lägg till extra rockar när den ursprungliga ansökningen torkar tills reparationen är även med glas. Detta ofta döljer felet och förhindrar att den sprids, sparar kostnaden för fönster byte.

•Använd maskeringstejp på båda sidor av en djupare spricka för att förhindra sprickan från att spridas. Detta skyddar fönstret mot bryta tills du kan byta ut glaset.

Tips & varningar

  • Läckande Atrium fönster är ofta inte fel av fönstret men ganska blinkande runt den. Ta bort fönstret, reparera eventuella vattenskador till ram och flash-öppningen innan du installerar fönstret själv.
  • Atrium erbjuder garantier för de flesta av sina modeller. Fyll i kontaktformuläret på Atriums hemsida att fråga om garantistatus för ditt fönster om det visar sig vara defekta.