Hur man får huset Windows att gå upp & ner lätt

Fast fönster är en olägenhet den första soliga dagen på våren. Ett fönster som inte går upp eller komma ner utan att orsaka ett bråck i en husägare är faktiskt jobbigt någon dag. Stickning, grov-glidande fönster kan orsakas av en lack som förlängas utöver fönsterbrädan i ramen, eller smuts i spåret mekanismen kan vara problemet. En bra rengöring, försiktig användning av en handhållen fil eller en spackel och vissa spray smörjmedel bör få fönstret flyttar lätt gång.

Instruktioner

•Kontrollera fönsterkarmen och längs båda spåren att lokalisera det område där fönstret sticker.

•Använd en spackel som gratis ett fast fönster från tröskeln, sedan använda en fil eller tunn rasp raka området utanför fönstret längs kanterna av både vertikala sidor där fönstret gnuggar mot ramen. Arbeta långsamt och kontrollera fönster rörelsen ofta för att undvika arkivering av för mycket färg eller träet under.

•Rengör spåren över och under fönstret med en spray cleaner för att ta bort Baka ihop-på smuts och smuts som kan täppa till spår och gör det svårt att höja eller sänka fönstret. Torka de rengjorda områdena med hushållspapper, höjning eller sänkning av fönstret som krävs för att nå spår över eller under den.

• Använd en visp kvast med sturdy borst för att komma in i sprickor mellan fönstret och väggen ramen.

•Blast spåren över och under fönstret med en liberal spray av smörjmedel.

•För fönstret upp och ner att arbeta smörjmedlet i spåren där fönstret rör sig längs spåren på varje sida av ramen. Fönstret ska glida lätt upp och ner efter några minuter av att arbeta smörjmedlet i spåren.

Tips & varningar

  • Använd handskar och en långärmad tröja en glasruta knäcker vid försök att frigöra ett fast fönster.