Hur man byter ett trägolv

Hur man byter ett trägolv

Gamla trägolv kan praktiskt taget sista för alltid under de bästa omständigheterna. Om golvet inte har haft de bästa omständigheterna och det är bortom reparation, kan du ersätta den med nya trägolv. Moderna not och spont golv är utformad för att hålla upp bättre än trägolv av tidigare generationer, och golvet-om verktygen i dag gör det något alla behöriga husägare kan göra. Slet ut det gamla golvet är ett enkelt men fysiskt utmanande uppgift, så se till att du är upp till det innan du tar det.

Instruktioner

•Ställ in din cirkelsåg på ett djup av 3/4 inches (standard trägolv tjocklek). Börja Kör sågen platt över golvet, vinkelrät till riktningen av plankorna. Skär en linje hela vägen över rummet varje 2 till 3 fot. Använd din hammare och mejsel för att bända upp golvbrädorna på längs de streckade linjerna. När du får under dem och de börjar komma, använda din långa skrapan för att fortsätta. När alla brädor är upp och kasseras, gå över golvet med din hammare och prybar och dra upp någon upphöjd naglar. Använd din skrapan för att ta upp lim och skräp.

•Lay din filt undergolv för nya golvet, rulla ut och häftning det ner i överlappande remsor. Fäst en linje längs ena väggen, en 1/2 tums ut, för att ställa in din första kurs i brädan.

•Fast-skruv den första kursen, att styrelsen med den tunga sidan ut in i rummet. Borra hål och enheten i träskruvar parvis varje fot. Lägg nästa några efterföljande kurser genom avlyssning spåren av de nya styrelserna till tungor av uppsättningen dem med din klubba och använda din handhållen Elektrisk häft för att köra i naglar i vinkel över tungan. Kontrollera att styrelserna är tight när du spika dem. Skär slutet bitar med din gerings såg som behövs.

•När du har lagt om fyra kurser, ta in din pneumatiska golvet häftapparat. Ställ den på de kurser som du har lagt, med näsan fast runt kanten på de nya styrelserna. Använda din klubba för att utlösa bränning av häftklamrarna.

•Använd hela golvet med häftapparat tills du är för nära den motsatta väggen att fortsätta använda den. Installera senaste några stycken med handhållna häft och topp-skruv den sista biten. Golvet är nu klar för slipning och ytbehandling.

Tips & varningar

  • Bära ögonskydd när riva upp det gamla golvet och göra gerings såg skattesänkningar för den nya våningen.