Hur man byter dörrlås

En dörr spärr består av en anfallare och en hake. Anfallaren är den del som finns på insidan av dörren och slår den fångst, som är kopplad till bildrutan i dörren. När anfallaren ansluter med fångsten, stängt dörren spärrarna. Lås med strejkande och fångster kan hittas på en mängd olika dörrar, men de alla installera på samma grundläggande sätt. Du kan köpa nya strejkande och fångster från någon hem förbättring butik i en mängd olika stilar. De kan installeras på bara några minuter med en skruvmejsel.

Instruktioner

•Skruva ur skruvarna som håller den gamla anfallaren och fånga på plats. Ta den gamla hårdvaran med till butiken när du köper den nya hårdvaran så du kan matcha alla återstående hårdvara.

•Installera fångsten på dörrkarmen så nära där den gamla som var belägen som möjligt. Eftersom skruvhålen kommer förmodligen inte stämmer överens med de gamla hålen, behöver du inte oroa dig passa in de nya skruvarna i gamla hål. Skruvarna kommer att skruva i ramen med bara en skruvmejsel.

•Placera mjöl på fångsten och stänga dörren för att markera var anfallaren ska placeras till linje upp med fångsten.

•Installera anfallaren genom att skruva den in i dörren där mjöl varumärkena finns. Som med fångsten, kan du infoga skruvarna i trä med bara en skruvmejsel. Se till att anfallaren är tätt så att det inte kommer att flytta när den träffar fångsten.

•Rengör mjöl av fångsten och testa dörren. Fångsten kan ha små justeringar som lossa eller åtstramning av justerskruv.