Hur man byter batterier i en Dalton makt stol

Hur man byter batterier i en Dalton makt stol

Dalton power stolar är ovärderlig enheter, om du har svårt att ta sig runt, eller behöver hjälp för att få upp och ner trappan i ditt hem. Batteriteknik har förbättrats avsevärt de senaste åren, finns det fortfarande ett begränsat antal gånger kan du ladda och ansvarsfrihet batteri, innan det behöver ändras. Lyckligtvis, byta batteri i din Dalton makt stol är inte alltför betungande.

Instruktioner

•Ta bort sitsen på stolen Dalton makt. Lyft upp klippen håller sitsen på plats, sedan lyfta av sätet för att avslöja batterifacket. Vissa Dalton power stolar har en batteri-lucka på sidan, under sätet som glider ut. Om den gör, sedan släppa klippet och dra ut facket batterilådan.

•Kontrollera om du har en eller två batterier. Många Dalton power stolar använda två batterier för att driva dem. Om det har två batterier, är det viktigt du byta ut båda batterierna samtidigt. Ersätter endast en sätter ytterligare press på det nya batteriet, som försöker kompensera för skillnaden i energi mellan två. Detta kan resultera i att du makt stol inte fungerar korrekt.

•Ta bort batterikabeln klämmor från terminalerna. Många Dalton stolar använder en enkel clip-on kabel anslutning, och du kan släppa det. genom att flytta spaken på sidan av klämman. Om klämman har bultar, måste du använda en skiftnyckel att lossa bulten, sedan bända bort kabelklämman.

•Ta bort batteri behåller klämmor. Lossa muttrarna med en skiftnyckel och skjut den behållande bar åt sidan. Lyft försiktigt ut batteriet eller batterier.

•Installera din ersättningsbatterier. Skjut den behållande bar över batteriet: dra åt det, med hjälp av en skiftnyckel. Byt ut kabeln klämmor på batteripolerna. Klämman på slutet av den röda kabeln ansluts till "+" batteriet terminalen, medan klämman på den svarta kabeln ansluts till den "-" batteri terminal.

•Byt ut sätet och fäst den på plats--trycka ner--så de dra åt sätet. Om batterifacket glider ut, sedan driva det tillbaka på plats och fäst klippet.